Atacul asupra petrolierului Mercer Street: Iranul afirmă că va răspunde oricărei ameninţări

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Iranul va răspunde prompt oricărei ameninţări la adresa securităţii sale, a declarat luni un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, după ce SUA, Israelul şi Marea Britanie au acuzat Iranul pentru atacul comis săptămâna trecută în Marea Arabiei asupra unui petrolier aparţinând unei companii deţinute de un om de afaceri israelian, relatează Reuters.

''Republica Islamică Iran nu ezită să-şi protejeze interesele naţionale şi de securitate şi va răspunde prompt şi puternic oricărei posibile aventuri'', a declarat purtătorul de cuvânt al MAE de la Teheran, Saeed Khatibzadeh, potrivit televiziunii de stat.

Conform sursei citate, acelaşi purtător de cuvânt a mai transmis că ''regretă profund acuzaţiile fără fundament făcute de ministrul de externe britanic împotriva Republicii Islamice Iran, care au fost repetate de secretarul de stat al SUA în acelaşi context şi care conţin acuzaţii contradictorii, false şi provocatoare''.

Un român şi un britanic, membri ai echipajului petrolierului Mercer Street, au fost ucişi joi în urma unui atac asupra acestei nave în largul coastelor statului Oman.

Compania căreia îi aparţine nava, Zodiac Maritime, deţinută de omul de afaceri israelian Eyal Ofer, a avansat iniţial ipoteza unui act de piraterie, dar surse americane şi europene familiare cu informările întocmite de serviciile secrete au afirmat că Iranul este principalul suspect pentru acest incident.

O oficialitate americană din domeniul apărării a spus că atacul ar fi fost efectuat de o dronă, adăugând că guvernele implicate sunt în căutarea unor dovezi concludente.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel