Atacatorul ucis la Viena, un localnic cu rădăcini albaneze, născut şi crescut în Capitala Austriei

Eduard Pascu |
Data publicării:

Atacatorul împuşcat în cursul atentatelor comise luni seara la Viena era un tânăr de 20 de ani născut şi crescut în oraş, cunoscut serviciilor de informaţii interne ca fiind unul dintre cei 90 de islamişti austrieci care doreau să plece în Siria, a declarat marţi redactorul şef al săptămânalului Falter, citat de Reuters.

Kurtin S. avea "rădăcini albaneze", dar părinţii săi erau originari din Macedonia de Nord, a declarat Florian Klenk, redactorul şef al săptămânalului Falter, într-o postare pe Twitter, fără a oferi detalii despre sursa acestor informaţii. Poliţia credea că el nu era capabil să planifice un atentat la Viena, a adăugat Klenk, transmite Agerpres.

Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi şapte victime ale atacului de la Viena se află în stare critică, prezentând risc vital major, a anunţat agenţia de presă austriacă APA, citând o purtătoare de cuvânt a Serviciului de sănătate.

În total, 17 victime ale atacului primesc îngrijiri în diferite spitale, în special pentru răni prin împuşcare şi tăieturi, a spus aceeaşi purtătoare de cuvânt. Alţi 10 pacienţi cu leziuni uşoare sunt în stare de şoc, a adăugat ea.

Autorităţile austriece au sugerat că în atacurile de luni seara ar fi fost implicaţi mai mulţi atacatori, dintre care unul a fost ucis. Acesta avea asupra sa o puşcă de asalt şi mulajul unei centuri explozive. În prezent, anchetatorii încearcă să stabilească dacă este posibil ca acesta să fi acţionat de unul singur, în condiţiile în care tiruri au avut loc în cel puţin şase locuri diferite, conform agenţiilor de presă internaţionale.

Citește și: Atac islamist în centrul Vienei. Trei civili au fost uciși

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel