Militarii ruşi au surprins momentul în care Forțele Aeriene Ucrainene le atacă poziţiile cu bombe ghidate (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
O bombă ghidată de aviaţie (probabil un AASM-250 Hammer) lovește o poziție militară rusă din satul ucrainean Tonenke. Martie-aprilie 2024. Ucraina. Imagini dintr-o înregistrare video realizată de canalul de Telegram al @rusich_army.
O bombă ghidată de aviaţie (probabil un AASM-250 Hammer) lovește o poziție militară rusă din satul ucrainean Tonenke. Martie-aprilie 2024. Ucraina. Imagini dintr-o înregistrare video realizată de canalul de Telegram al @rusich_army.

Forțele Aeriene Ucrainene au lovit pozițiile rusești din satul ucrainean Tonenke cu o bombă ghidată AASM-250 HAMMER. Momentul în care bomba şi îndeplineşte cu succes misiunea a fost surprins chiar de către militarii ruşi aflaţi în satul ocupat din regiunea Donețk. Bomba își schimbă brusc traiectoria și se îndreaptă spre ruinele uneia dintre casele aflate într-o zonă aflată sub ocupaţie rusă.

După cum se poate observa, impactul bombei ghidate AASM-250 HAMMER cu obiectivul ţintă a generat o explozie puternică.

Militari ruşi au susținut că nu au existat victime în urma acestei explozii, dar nu se știe câte dintre aceste bombe au fost lansate de aviația militară ucraineană asupra poziţiilor acestora din satul ucrainean Tonenke și ce consecințe au avut.

Bloggerii militari ruși au declarat că ar putea fi vorba fie de bomba franceză de aviație ghidată AASM-250 Hammer, fie de bomba americană GBU-39B SDB. Cu toate acestea, ei notează că niciuna dintre aceste bombe aeriene nu seamănă cu muniția folosită în atacul asupra pozițiilor militare rusești.

Totuşi, este  destul de probabil că Forțele Aeriene Ucrainene să fii folosit bomba ghidată AASM-250 Hammer. În urmă cu ceva timp tehnicienii francezi și ucraineni au adaptat aceste bombe pentru a putea fi lansate de pe avioanele de luptă multi-rol MiG-29 ale Ucrainei.

În ultimele zile, forțele aeriene ucrainene au intensificat utilizarea bombelor aeriene, inclusiv a bombelor franceze Hammers, capabile să fie lansate asupra pozițiilor rusești până la o distanță de aproximativ 40 km.

AASM Hammer este produsă de compania Safran și este o ''armă hibrid'' de înaltă precizie care are caracteristici aflate la mijloc între a fi bombă și/sau rachetă aer-sol. De fapt, este tot o bombă, una convențională, dar cu un kit special care îi mărește semnificativ raza de acțiune și precizia.

AASM este un kit care ajuta la modernizară bombelor de aviaţie neghidate. AASM-250 Hammer are la baza bomba americană Mk 82, care cântărește 227 kg.

Kitul este format dintr-o parte frontală cu un sistem de ghidare și flapsuri și o parte posterioară cu un propulsor conceput pentru a crește raza de acțiune a zborului.

Botul kitului de modernizare AASM poate fi echipat cu trei sisteme de ghidare: inerțial cu corecție GPS, inerțial cu GNSS cu imagistică termică sau similar cu ghidare cu fascicul laser. Bombele aeriene ghidate cu sisteme de ghidare cu imagini termice și laser sunt imune la sistemele de război electronic pe care forţele ruse le utilizează în acest moment pe câmpul de luptă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel