Atac terorist, dejucat în Grecia: Structurile de securitate au reținut doi pakistanezi care pregăteau un atac împotriva unui restaurant evreiesc

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul Național de Informații al Greciei și Departamentul Antitero al Poliției Elene au destructurat o rețea de teroriști care pregătea atacuri în țară.

Potrivit unui anunț al autorităților de marți după-amiază, doi cetățeni pakistanezi au fost arestați sub acuzația de terorism. Aceștia sunt acuzați că au planificat un atac extremist asupra unui restaurant evreiesc din centrul Atenei, din zona Psirri, și posibil asupra altor ținte, atac care ar fi putut produce victime în masă.

După acțiuni coordonate ale poliției grecești și ale Serviciului Național de Informații (NIS), o rețea teroristă a fost destructurată. Teroriștii erau coordonați din străinătate și plănuiau lovituri împotriva unor ținte atent selectate de pe teritoriul Greciei, scrie publicația Protothema, citată de keeptalkinggreece.

Divizia de poliție anti-terorism din Grecia și Serviciul Național de Informații care au fost implicate în arestări au primit asistență de la un serviciu de informații străin nespecificat, se arată în declarație declarație (posibil să fie vorba de serviciul de informații israelian).

Suspecții au fost acuzați de apartenența la o organizație teroristă și sunt reținuți la sediul poliției din capitala Greciei, au declarat autoritățile. Un al treilea bărbat, care nu se află în Grecia, este căutat pentru audieri și acuzat în lipsă.

Oficiali guvernamentali și de poliție au declarat pentru Associated Press că ambii suspecți sunt de origine pakistaneză. Oficialii au cerut să nu fie identificați până la anunțurile oficiale.

Arestările au fost făcute deoarece se credea că atacul de la restaurantul evreiesc este iminent. Astfel, autoritățile arată că analiza informațiilor a relevat și a confirmat că membrii rețelei:

-aleseseră deja ținta atacului,
-realizaseră recunoașterea zonei și planificarea atacului,
-primiseră instrucțiuni finale pentru a efectua atacul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel