Urmărește emisiunea live



Atac la New York. Mai multe persoane au fost împușcate într-o stație de metrou din metropola americană

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Mai multe persoane au fost împuşcate marţi într-o staţie a metroului din New York, unde au fost găsite dispozitive explozive, relatează media locale, citând surse din departamentul de pompieri, potrivit Reuters.

Incidentul s-a produs în cursul dimineţii în staţia de metrou de pe Strada 36 din cartierul Sunset Park din Brooklyn, conform presei.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din New York a declarat pentru Reuters că forţele de ordine s-au deplasat la faţa locului. El nu a dat însă detalii despre numărul persoanelor asupra cărora s-a tras.

 

În incidentul de marţi de la metroul din New York a fost implicat un bărbat care purta o mască de gaze şi o vestă portocalie de şantier şi care a lansat proiectile fumigene într-unul din vagoane, după care a deschis focul asupra pasagerilor, au declarat surse ale poliţiei citate de New York Daily News şi dpa.

Totul a început cu puţin înainte de ora locală 08.30 (12.30 GMT), în staţia Strada 25, din Sunset Park. La închiderea uşilor, bărbatul în vestă portocalie a aruncat mai multe fumigene într-un vagon şi a început să tragă, au indicat surse din NYPD.

Când trenul a ajuns în staţia Strada 36 şi s-au deschis uşile, persoanele rănite au căzut pe platforma de aşteptare, înspăimântându-i pe cei care voiau să urce.

Martori au relatat că mai multe persoane rănite, toate adulte, au ieşit din metrou atât la staţia Strada 25, cât şi la Strada 36.

Conform poliţiei, una dintre victime şi-a pierdut cunoştinţa, fiind în stare critică.

Un purtător de cuvânt al pompierilor a indicat că cel puţin 13 persoane au fost rănite în împuşcăturile de la metrou.

Suspectul, care este căutat de autorităţi, a fost descris şi ca având asupra sa unelte pentru construcţii.

Preşedintele american Joe Biden, care chiar luni anunţase noi măsuri împotriva armelor de foc, a fost informat în legătură cu împuşcăturile din New York şi le-a propus ajutorul Casei Albe autorităţilor din metropolă, a anunţat purtătoarea sa de cuvânt Jen Psaki.

Atacul de marţi s-a produs într-un context în care oraşul cu aproape 9 milioane de locuitori, cel mai mare din SUA, s-a confruntat cu o creştere a criminalităţii, în paralel cu pandemia de coronavirus.

În ianuarie, noul primar democrat al New Yorkului, Eric Adams, a lansat un plan de luptă împotriva proliferării armelor de foc, după moartea a doi poliţişti ucişi de gloanţe în cursul unei intervenţii. Media au relatat însă ulterior despre noi drame implicând arme de foc.

Numărul de incidente cu arme de foc înregistrate la New York în primul trimestru al acestui an a crescut de la 260 la 296 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, conform cifrelor NYPD publicate săptămâna trecută.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel