Atac fără precedent al rușilor la Odesa. A fost întrebuințat cel mai mare număr de rachete de la declanșarea conflictului

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Portalul rusesc topwar.ru a informat, pe 19.07.2023, că, în cursul serii și al nopții, pe ecranele sistemului automatizat de control Virage-Tablet al apărării antiaeriene a Ucrainei a fost înregistrat un număr record de lovituri al Forțelor Armate ruse asupra unor ținte militare de pe teritoriul localității Odesa și din împrejurimi.

După cum au declarat autoritățile din Odesa, acestea nu își amintesc de atacuri de o asemenea amploare de la începutul operației militare speciale. Armata rusă a vizat zeci de ținte ale infrastructurii militare a Ucrainei. Loviturile au fost executate cu rachete Kalibr, Onyks, H-22/32, precum și cu drone kamikaze Geran-2.

Forțele Armate ale Federației Ruse au început atacurile asupra unor obiective militare de pe teritoriul ucrainean, în special în Regiunile Odesa și Nikolaev, imediat după ce Podul Crimeea a fost lovit de forțele ucrainene. De exemplu, în localitatea Odesa a fost vizată o întreprindere de producere și reparare a dronelor maritime, precum și alte instalații militare.

Partea rusă apreciază că încetarea acordului privind cerealele “a dezlegat mâinile” armatei ruse în ceea ce privește distrugerea infrastructurii din Odesa și Nikolaev. În timp ce presa ucraineană susține că Rusia a atacat obiective civile din regiune, ca de exemplu un depozit de tutun, reprezentanții ruși afirmă că trupele rusști nu ar consuma muniție atât de scumpă pentru a lovi ținte care nu au niciun fel de importanță militară.

Comentariul autorului: Valul de atacuri fără precedent executat în zona localității Odesa a fost confirmat și de reprezentanții Forțelor Aeriene ale Ucrainei. Aceștia au precizat că au fost doborâte 13 din 16 rachete de croazieră Kalibr cu bazare navală, o rachetă H-59 și 23 din 32 de drone Shahed.

Potrivit părții ucrainene, rușii au mai lansat asupra infrastructurii din Regiunea Odesa opt rachete H-22 și șase rachete Onyks.

Trebuie precizat faptul că rachetele de croazieră de tip Kalibr sunt lansate de nave de suprafață și submarine aparținând Flotei ruse din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică, din acvatoriile Mării Negre și Mării Caspice.

Rachetele H-22/32 sunt lansate de la bordul bombardierelor cu rază lungă de acțiune Tu-22M3, iar rachetele Onyks cu ajutorul complexelor de rachete de coastă Bastion (din Peninsula Crimeea).

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel