Atac cu dronă asupra unui aerodrom militar rusesc. Cel puțin un bombardier strategic a fost avariat

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3
Bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3

Rusia a anunțat un atac cu dronă asupra unui aerodrom militar unde se află bombardierele supersonice Tu-22M3.

Sâmbătă dimineața, 19 august, baza aeriană Soltsi din regiunea Novgorod a fost atacată cu o dronă, de forțele ucrainene.

Rușii spun că aerodromul a fost atacat de o dronă de tip copter în jurul orei 10:00, ora Moscovei. Totuși, este foarte posibil ca drona folosită în lovitură să fie una mult mai mare, nu un simplu copter cu rază mică de acțiune.

În urma incendiului care a avut loc, un avion a fost avariat, dar nu au existat victime, potrivit informațiilor oficiale transmise Ministerul Apărării de la Moscova.

Pe de altă parte, surse locale rusești raportează avarierea a puțin două aeronave.

Baza aeriană Soltsi din regiunea Novgorod 

Din fotografiile martorilor oculari, rezultă că la baza aeriană a avut loc un incendiu de amploare, fumul fiind vizibil de la mare distanță. La momentul loviturii cu dronă, la baza aeriană rusă ar putea fi 10-12 avioane, potrivit estimărilor analiștilor militari ucraineni ai publicației Militarnîi.

După atacul cu dronă, cel puțin două bombardiere Tu-22M3 au decolat de pe aerodrom și, conform datelor preliminare, se mută la baza aeriană „Olenya” din regiunea Murmansk.

La baza aeriană Soltsi din regiunea Novgorod, sunt dislocate temporar bombardiere supersonice Tu-22M3, care sunt folosite în mod regulat pentru lovituri cu rachete asupra Ucrainei.

Comentariul autorului:

Bombardier supersonic Tu-22M3

La aproximativ o oră și jumătate după ce aerodromul rusesc Soltsi a fost lovit de o dronă, trupele ruse au lansat o rachetă balistică asupra orașului ucrainean Cernihiv. Potrivit datelor preliminare sunt 7 morți și 90 de răniți, inclusiv 11 copii, a informat ministrul ucrainean de interne, Igor Klimenko.

Cel mai probabil, forțele ruse pregătesc din timp rachete balistice pentru represalii împotriva țintelor civile ucrainene. Pe aceste rachete sunt introduse  coordonatele unor obiective mari și ușor de lovit, în acest caz teatrul din orașul Cernihiv.

Reacția conducerii militare ruse de a pedepsi imediat ”atacul terorist lansat de regimul de la Kiev” (termenii folosiți în anunțul Ministerului rus al Apărării) asupra aerodromului Soltsi, indică faptul că acolo rușii au pierdut mai mult decât un bombardier strategic.

Drona folosită în lovitură este, probabil, una mult mai mare și a trecut de tot sistemul rusesc de apărare antiaeriană, și nu un simplu copter cu rază mică de acțiune. Aerodromul rusesc Soltsi este situat la aproximativ 650 km de granița cu Ucraina.

Prin astfel de operațiuni, autoritățile militare ruse încearcă să-și ascundă pierderile și incompetența, mutând atenția publică pe tragedia de la Cernigov, chiar dacă aceasta este o crimă de război.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel