Atac cu rachetă asupra aeroportului din Bagdad. Mai mulți civili au fost uciși

Eduard Pascu |
Data publicării:

O rachetă Katiuşa lansată în direcţia aeroportului din Bagdad a lovit luni o casă din apropiere, provocând moartea a şapte persoane din aceeaşi familie, a declarat o sursă de securitate, citată de DPA.

Racheta a fost lansată din cartierul al-Jihad spre Aeroportul Internaţional din Bagdad, dar a căzut într-un sat aflat la vest de capitala irakiană, ucigând instantaneu trei persoane, a mai precizat sursa citată. Bilanţul a crescut însă rapid la şapte morţi.

Atacurile cu rachetă care vizează aeroportul - şi bazele militare în care sunt cantonate forţele Coaliției condusă de americani sau Zona Verde, unde se află ambasadele şi clădirile guvernamentale - au devenit frecvente în ultimele luni în contextul tensiunilor dintre Irak şi SUA.

Tensiunile s-au amplificat după uciderea în ianuarie a generalului iranian Qassem Soleimani la Bagdad, într-un atac american cu dronă. De atunci, miliţiile irakiene sprijinite de Iran au jurat să se răzbune.

După ce şi-a început mandatul în luna mai, premierul irakian Mustafa Al-Kadhimi s-a angajat să organizeze grupurile paramilitare, care au fost implicate în lupta împotriva Stat Islamic, în aşa fel încât acestea să opereze doar în cadrul organismelor de securitate ale guvernului. Totuşi, el nu a reuşit să pună capăt atacurilor cu rachetă, precum şi asasinatelor sau răpirilor unor figuri proeminente, transmite Agerpres.

Citește și: Iranul avertizează SUA "să nu se joace cu coada leului"

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel