Atac cu drone asupra capitalei Libiei

Eduard Pascu / 14 apr 2020 / 18:37

Drone ale Emiratelor Arabe Unite, folosite de milițiile afiliate forțelor mareșalului Khalifa Haftar au bombardat azi capitala Libiei, Tripoli, ucigând opt persoane, transmite agenția Anadolu.

Un oficial al Guvernului Acordului Național (GNA) a declarat că bombardamentul a vizat o poziție de securitate din Tripoli, fără a oferi detalii suplimentare.
Atacul survine la o zi după ce GNA, guvernul recunoscut internațional, a recăpătat controlul asupra a aproximativ 3.200 de kilometri pătrați la vest de Tripoli din mâinile milițiilor loiale mareșalului Khalifa Haftar.

De la eliminarea lui fostului președinte Muammar Gaddafi în 2011, în Libia au apărut tabere care se luptă pentru a obține controlul total asupra țării: mareșalul Khalifa Haftar în estul Libiei, susținut de Egipt și Emiratele Arabe Unite și GNA de la Tripoli, care se bucură de recunoașterea internațională și a ONU.

Din aprilie 2019, GNA a fost atacat permanent de forțele conduse de mareșalul Khalifa Haftar și peste 1.000 de oameni au fost uciși. Anul acesta, pe 26 martie, GNA a lansat Operation Peace Storm pentru a contracara atacurile asupra capitalei Tripoli.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy