Atac cu cuțitul în Germania: Un individ a înjunghiat la întâmplare oamenii aflaţi într-un autobuz

H.D. Hartmann |
Data publicării:

În orașul Lübeck, Germania a avut loc un atac cu cuțitul.  Intr-un autobuz, care făcea legătură între platformele industriale ale orașului, un număr nedeterminat de pasageri au fost injunghiati. Soferul a avut prezența de spirit sa oprească autobuzul, deschizând usile pentru a permite celor din interior sa fugă. Conform informațiilor, între 8 si 14 pasageri au fost răniți.

Presupusul autor al atacului este un bărbat în vârstă de 30 de ani originar din Iran, dar care are şi cetăţenie germană. Suspectul locuieşte de mulţi ani în orăşelul german Lübeck, au anunţat surse din cadrul serviciilor de securitate citate de presa locală.

"Deocamdată, nu au fost găsite indicii privind radicalizarea autorului atacului", a declarat procurorul regional, Ulla Hingst

Anterior, sursele citate de site-ul LübeckerOnline, anunţau că douăsprezece persoane sunt rănite uşor, iar două sunt în stare gravă.

Autorul atacului, un bărbat de peste 30 de ani care susţine că este din Iran, a fost reţinut.

Poliţia germană a confirmat incidentul. "În Lübeck are loc o operaţiune de amploare. Încercăm să aflăm motivul atacului", a comunicat Poliţia regională.

Printre persoanele rănite se numără şi şoferul autobuzului de transport în comun. Incidentul a avut loc în zona Kücknitz din orăşelul Lübeck, în apropierea unei staţii de autobuz.

Poliția a confirmat că un suspect a fost arestat, fără a identifica persoana reținută. Pentru Germania, este uzual refuzul poliției de a identifica suspecți, având in vedere sensibilitatea crescândă faţă de potenţialele atacuri teroriste şi migrația masivă musulmană din ultimii ani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel