Atac cibernetic masiv la nivel mondial. Rusia, acuzată. Răspunsul Moscovei

Darius Muresan |
Data publicării:
atac cibernetic
atac cibernetic

Cisco Systems Inc a avertizat cu privire la un atac cibernetic major în spatele căruia s-ar afla Federația Rusă. 

Potrivit specialiștilor, informează Reuters, hackerii au reușit să infecteze routere și dispozitive de stocare de date din zeci de țări. Metoda folosită ar fi un program informatic sofisticat de tip malware. Ucraina spune că acțiunea reprezintă pregătirea unui viitor atac cibernetic pe care Federația Rusă îl pregătește.

Potrivit sursei citate, cel puțin 500.000 de astfel de dispozitive ar fi fost infectate de hackeri. Unitatea de informații cibernetice Talos din cadrul Cisco susține că guvernul rus s-ar afla în spatele acțiunii. 

Programul de piratare are același cod cu programul informatic de tip malware folosite în atacuri precedente. SUA a atribuit acțiunile Moscovei. 

De partea cealaltă, Rusia a negat aceste acuze. Ucraina și firmele de securitate cibernetică occidentale spun că Moscova se află în spatele unui program masiv de hacking la nivel mondial. Acest program a inclus încercări de a afecta economia Ucrainei și de a interveni în alegerile prezidențiale din 2016 din SUA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel