Atac aerian masiv împotriva Ucrainei. Rusia a folosit aproape 20 de bombardiere Tu-95MS și Tu-22M3 lovind inclusiv în vest la Lviv

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

În cursul nopții de 29.12.2023, trupele ruse au lansat noi lovituri combinate asupra unor ținte de pe teritoriul ucrainean. De această dată, atacurile au fost extinse până în vestul Ucrainei, fiind atinse, de exemplu, obiective din Regiunea Lviv, care este considerată principala entitate administrative-teritorială de transport și logistică, prin care se primește asistența militară străină acordată statului ucrainean.

Comandamentul Forțelor Aeriene ale Ucrainei a informat că loviturile aeriene au fost executate cu rachete de croazieră lansate de la bordurile bombardierelor strategice Tu-95MS și a bombardierelor cu rază lungă de acțiune Tu-22M3. Partea ucraineană a identificat cel puțin 18 astfel de bombardiere aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse implicate în atacul aerian.

Potrivit ultimelor informații, pe lângă rachete, drone de atac de tip Shahed (denumite de ruși Geran) au zburat către ținte din Regiunea Lviv. Acest lucru demonstrează faptul că rușii au crescut în mod semnificativ raza de acțiune a UAV-urilor de acest tip.

Pe timpul nopții, cel puțin șase explozii au fost înregistrate și în regiunea Harkiv, unde atacurile au continuat până dimineața. Au fost cauzate daune instalațiilor de producere și reparare a echipamentelor militare și obiectivelor infrastructurii energetice, utilizate în scopuri militare. De asemenea, au fost lovite sisteme de apărare antiaeriană aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei.

Lovituri aeriene au fost efectuate și asupra unei instalații din orașul Smela din regiunea Cerkasî. Este vorba despre locația Batalionului 115 Radiotehnic al Brigăzii 138 Apărare Antiaeriană din cadrul armatei ucrainene. Incendiile înregistrate în urma atacului au provocat pagube echipamentelor de suprimare radioelectronică și radarului unui sistem de apărare antiaeriană.

În cursul dimineții, trupele ruse au efectuat un nou val de atacuri aeriene asupra Ucrainei. Harta interactivă a Ucrainei a fost colorată integral în roșu, ceea ce înseamnă că autoritățile nu exclud lovituri aeriene în niciuna dintre regiunile țării.

 

Rușii au atacat cu bombardiere Tu-95MS și Tu-22M3

 

2. -imagine fara descriere- (bombardier-rusesc-tu-22m3_47801100.jpg)

Sursele rusești au vorbit și ele despre prezența în aer a 13 bombardiere strategice Tu-95MS și a șase bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3. De asemenea, a fost semnalată decolarea unor avioane de vânătoare MiG-31K, dotate cu rachete hipersonice Kinjal. În același timp, dronele Geran au continuat să lovească ținte ucrainene.

Noi explozii au fost înregistrate în regiunile Kiev și Hmelnițki, iar atacurile asupra instalațiilor industriei militare din Regiunea Harkiv au fost continuate. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că apărarea antiaeriană a capitalei lucrează la limita capacităților sale, din cauza atacului masiv al trupelor ruse.

Apărarea antiaeriană a lucrat și în regiunea Odesa, unde o casă a luat foc în urma încercării de a doborî o dronă Geran. Partea rusă susține că instalațiile infrastructurii portuare au fost lovite în momentul descărcării unor transporturi de arme.

Primarul orașului Lviv a anunțat distrugerea a două facilități de infrastructură de către dronele rusești. De asemenea, rachetele rusești au lovit și ținte militare din Regiunea Rivne. În același timp, un întreg grup de rachete și drone a provocat daune infrastructurii aerodromului Starokonstantinov al Forțelor Aeriene ale Ucrainei. Mai multe lansatoare de rachete antiaeriene, precum și radare de apărare antiaeriană și antirachetă ar fi fost distruse în timpul atacului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel