Astăzi este „Ziua Veteranilor de Război”

S.I. Catalin |
Data publicării:

Astăzi este „Ziua Veteranilor de Război". Data la care este marcată această zi amintește de 29 aprilie 1902, când Regele Carol I a recunoscut pentru prima dată oficial titlul de veteran de război, la cererea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă.

Ziua Veteranilor de Război este marcată în acest an prin acţiuni concrete în sprijinul veteranilor şi văduvelor de război, în contextul măsurilor adoptate pentru combaterea pandemiei SARS-CoV-2, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

În acest sens, structurile din MApN desfășoară în mod constant acțiuni de distribuire de pachete cu produse alimentare de strictă necesitate, cu sprijinul Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, a militarilor din structurile de tip CIMIC (cooperare civili-militari) sau din marile unități și unități din țară.

De asemenea, veteranii de război și văduvele acestora, fără susținători sau alte forme de ajutor direct, au la dispoziție o linie telefonică de tip TELVERDE (0800.410.990) destinată semnalării situațiilor deosebite în care s-ar putea afla aceștia.

Sănătatea personalului MApN, a militarilor aflați în rezervă și în retragere, precum și a veteranilor și văduvelor de război reprezintă o prioritate pentru Ministerul Apărării Naționale și toate măsurile luate în acest sens contribuie la efortul național de prevenire și combatere a infecției cu COVID-19.

În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi (circa 92.000 de militari decedaţi). În prezent, mai sunt în viaţă aproximativ 4100 de veterani de război, circa 100 de văduve de război şi în jur de 43.000 de văduve de veterani de război.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel