Associated Press: Racheta care a lovit Polonia ar fi fost lansată de Ucraina. Posibilă interceptare ratată a unui S-300

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenția de presă Associated Press citează trei oficiali americani care spun că o evaluare preliminară sugerează că racheta care a lovit Polonia a fost lansată de forțele ucrainene pentru interceptarea unei rachete rusești care intrase în spațiul aerian ucrainean.

Trei oficiali americani au declarat că evaluările preliminare au sugerat că racheta a fost lansată de forțele ucrainene asupra unei rachete rusești care viza infrastructura critică a Ucrainei, în urma atacului masiv lansat de Rusia în cursul zilei de ieri.

Oficialii au confirmat acest lucru sub rezerva anonimatului deoarece nu erau autorizați să discute public problema, scriu jurnaliștii de la AP  și BBC.

Informația nu este încă confirmată oficial.

 

Posibilă interceptare ratată a unui S-300 ucrainean?

 

Există totodată informații publicate de presa internațională, inclusiv The War Zone, potrivit cărora nu e exclus ca racheta să fi fost lansată de un S-300 ucrainean, care a ratat interceptarea.

Posibilitatea ca rachetele să fi fost lansate dintr-un S-300 ucrainean e adusă în discuție și de jurnalistul Patrick Wintour, în The Guardian.

Marți mai devreme, președintele Biden a declarat că este „puțin probabil” ca racheta care a lovit Polonia să fi fost trasă din Rusia.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

Racheta a aterizat în satul Przedwodow, lângă granița cu Ucraina, ucigând două persoane.

 

Un avion NATO a urmărit o rachetă care a aterizat în Polonia

 

Foto: Aeronavă Dassault Mirage 2000 / Comandamentul aerian NATO

Un avion NATO care survola spațiul aerian al Poloniei a urmărit marți o rachetă care a căzut pe teritoriul țării.

”Informații cu traiectoria radar (a rachetei – n.r.) au fost furnizate NATO și Poloniei”, a declarat un oficial NATO pentru CNN.

Aeronava efectua o misiune regulată de poliție aeriană.

Harta BBC: Zona din Polonia în care a lovit racheta de proveniență rusească

Polonia a declarat miercuri dimineața că o rachetă de fabricație rusă a căzut în estul țării, ucigând două persoane, deși președintele american Joe Biden a spus că este „puțin probabil” să fie trasă din Rusia.

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că Varșovia nu are informații exacte despre cine a lansat exact racheta care a căzut pe teritoriul polonez și a confirmat că aceasta este de fabricație rusă. Polonia a invitat experți internaționali să investigheze exploziile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel