Asistenţă militară de 300 de milioane de dolari din partea Statelor Unite pentru Ucraina

S.I. Catalin / 24 mai 2019 / 21:41

Senatul Statelor Unite propune majorarea ajutorului pentru Ucraina de până la 300 de milioane de dolari în bugetul apărării pentru 2020 și extinderea substanțială a asistenței pentru securitate acordată Ucrainei, a declarat joi Ambasada Ucrainei în Statele Unite, potrivit Uawire.org și Interfax Ukraine.

,,Comitetul pentru servicii armate din Senatul SUA a aprobat propunerea bugetului american pentru apărarea națională pentru 2020, care autorizează acordarea a 300 de milioane de dolari Pentagonului pentru a oferi asistență de securitate Ucrainei. Suma a crescut cu 50 de milioane de dolari față de 2019. Din această sumă, 100 de milioane de dolari ar trebui să fie direcționate exclusiv către arme letale ", afirmă Ambasada Ucrainei pe pagina lor Facebook.

În conformitate cu proiectul, se propune extinderea domeniilor de asistență a SUA în consolidarea capacității de apărare a Forțelor Armate ale Ucrainei prin includerea de rachete pentru apărarea coastei și anti-navă.

Bugetul SUA pentru Apărarea Națională pentru 2020 va intra în vigoare după adoptarea acestuia de către Senat și Camera Reprezentanților și după ce Președintele Statelor Unite, Donald Trump, îl va semna.

Ambasada Ucrainei în Statele Unite a exprimat, de asemenea, recunoștință față de Comitetul pentru servicii armate din Senatul SUA  "pentru o decizie importantă menită să consolideze securitatea și apărarea Ucrainei, precum și asistența acordată de SUA Ucrainei în lupta împotriva persistenței agresiunii rusești".

Anterior, președintele american Donald Trump a declarat că va propune Congresului să majoreze bugetul pentru apărare pentru 2020 la 750 miliarde de dolari.

În luna septembrie a anului trecut, Trump a semnat bugetul Pentagonului, oferind Ucrainei asistență de 250 milioane USD. Cincizeci de milioane de dolari din această sumă ar fi trebuit să fie direcționate spre arme letale.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy