Securitatea şi comerţul mondial, discutate la summitul Asia-Europa

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Reuniunea Asia-Europa (ASEM) organizează în perioada 18-19, cel de-al 12-lea summit, unde vor participa şefii de state sau de guverne din 51 de țări europene și asiatice. Liderii politici vor încerca să consolideze dialogul și cooperarea dintre cele două continente pe o gamă largă de domenii, printre care: comerț și investiții, dezvoltarea durabilă și provocări de securitate, cum ar fi terorismul, securitatea cibernetică şi migrația ilegală.

Liderii a peste 50 de ţări europene şi asiatice se întâlnesc vineri, la Bruxelles, pentru a dezbate teme esenţiale precum comerţul şi securitatea şi a-şi arăta sprijinul pentru ordinea internaţională pusă sub semnul întrebării de preşedintele american Donald Trump, notează dpa.

Cel de-al 12-lea Summit Asia-Europa (ASEM) reuneşte liderii celor 28 de state membre ale Uniunii Europene şi reprezentanţii unui număr de 23 de ţări europene şi asiatice, printre care prim-miniştrii Rusiei, Japoniei şi Chinei.

Statele participante la ASEM reprezintă aproximativ 55% din comerţul global, 60% din populaţia mondială şi 65% din PIB-ul mondial.

Potrivit unui oficial european, ţările din ASEM ar putea avea un impact pozitiv asupra unor teme precum reforma Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) şi obiectivele decise la Paris în 2015 privind schimbările climatice. Ambele subiecte au fost monopolizate de Donald Trump, care a criticat deschis OMC şi a decis retragerea SUA din Acordul global de la Paris privind schimbările climatice.

Discuţiile din cadrul summitului ASEM se vor concentra, de asemenea, pe investiţiile în infrastructura ce leagă Europa şi Asia, la câteva zile după ce liderii statelor UE au adoptat o serie de principii orientative în acest domeniu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel