Asasinarea lui Kim Jong Nam în Malaezia. Informații despre proces

Procesul a două femei acuzate de asasinarea anul trecut în Malaezia a fratelui vitreg în dizgraţie al liderului nord-coreean, Kim Jong Nam, va continua, a anunţat joi un tribunal malaezian, informează France Presse. 

După audierea argumentelor parchetului, instanţa din Shah Alam, în apropiere de Kuala Lumpur, a estimat că probele prezentate împotriva indonezienei Siti Aisyah şi vietnamezei Thi Huong sunt suficiente pentru a susţine acuzaţia de crimă cu premeditare, a declarat preşedintele jurisdicţiei, Azmi Ariffin.

La audierea precedentă în iunie, judecătorul a declarat că va lua o decizie pe 16 august, ce ar putea fi fie o achitare sau continuarea procesului pentru a permite celor două femei să se apere împotriva acuzaţiilor împotriva lor.

Fratele vitreg al lui Kim Jong Un a fost asasinat la 13 februarie 2017 pe aeroportul din Kuala Lumpur de cele două femei care i-au aruncat în faţă o substanţă ce s-a dovedit a fi VX, un agent neurotoxic, versiunea foarte ucigătoare a gazului sarin considerat ca o armă de distrugere în masă. Kim Jong Nam a decedat la scurt timp după aceea. Cele două acuzate au negat de la început orice intenţie de a-l ucide. Ele susţin că au fost recrutate pentru a participa la ceea ce credeau a fi fost o farsă gen 'camera ascunsă', dar care s-a dovedit a fi un complot pus la cale de agenţi nord-coreeni.

Patru nord-coreeni acuzaţi în acest caz au fugit din Malaezia în ziua asasinării. De la început, Coreea de Sud a acuzat Nordul că a orchestrat asasinatul, ceea ce Phenianul a respins întotdeauna. Kim Jong Nam era un critic al regimului nord-coreean şi trăia în exil. Pentru acuzare, este un 'asasinat minuţios planificat şi executat' de cele două femei 'instruite' pentru a asigura succesul operaţiunii. Pe de altă parte, apărarea denunţă o anchetă 'superficială' şi cere achitarea acuzatelor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel