Asaltul de la Capitoliu | Poliţia a cerut prelungirea misiunii Gărzii Naţionale

S.I. Catalin |
Data publicării:
Militari ai Garzii Nationale a SUA. Sursa Foto: Twiiter National Guard
Militari ai Garzii Nationale a SUA. Sursa Foto: Twiiter National Guard

Poliţia Capitoliului a cerut Pentagonului să prelungească misiunea Gărzii Naţionale de a proteja clădirea Congresului pentru încă două luni, o declarat joi pentru Reuters un oficial din domeniul apărării.

Trupele Gărzii Naţionale au fost trimise să protejeze Capitoliul după atacul din 6 ianuarie de către susţinătorii fostului preşedinte Donald Trump, fiind de asemenea ridicate garduri înalte pentru a extinde perimetrul de securitate.

În prezent, în jurul clădirii se află aproximativ 5.200 de soldaţi ai Gărzii Naţionale. Misiunea acestora urma să se încheie pe 12 martie.

"Ar trebui să rămână aici atât timp cât sunt necesari", a declarat preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în cadrul conferinţei sale de presă săptămânale, potrivit Agerpres.

Pelosi a mai spus că generalul-locotenent în retragere Russel Honoré a depus un proiect de recomandări vizând îmbunătăţirea securităţii complexului Capitoliului pe termen lung.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor nu a furnizat detalii, dar a declarat că propunerile vor fi studiate de Congres, care va trebui să adopte decizii "cu privire la ceea ce este fezabil".
A precizat că o finanţarea de urgenţă va trebui aprobată pentru a implementa noi recomandări de securitate.

Oficialul citat de Reuters a declarat că solicitarea poliţiei Capitolului, primită de Pentagon, va fi examinată şi că, foarte probabil, va fi aprobată.

Liderii Camerei Reprezentanţilor au anulat toate voturile prevăzute pentru joi şi i-au sfătuit pe congresmeni să nu se prezinte la sesiune, după ce miercuri poliţia Capitoliului a declarat că are informaţii despre o ''posibilă intenţie a unei miliţii'' de a ataca această instituţie.

Adepţii QAnon cred că 4 martie este ziua în care Donald Trump, învins de preşedintele Joe Biden la alegerile din 3 noiembrie, va depune jurământul pentru un al doilea mandat. Până în 1933, 4 martie era data la care avea loc preluarea oficială a mandatului de către preşedinţii americani. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel