Arthur Mattli, ambasadorul Elveției în România, ales președinte al GADIF

Excelența Sa Arthur Mattli, ambasadorul Elveției în România, în timpul unei întrevederi în mai 2021 cu Bogdan Aurescu, ministrul român de externe. Sursă foto: Ambasada Elveției la București
Excelența Sa Arthur Mattli, ambasadorul Elveției în România, în timpul unei întrevederi în mai 2021 cu Bogdan Aurescu, ministrul român de externe. Sursă foto: Ambasada Elveției la București

Excelența Sa, Arthur Mattli, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, a fost ales șeful Grupul Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor Francofone din România (GADIF).

E.S. Arthur Mattli  a fost ales de către membrii grupului. Actualul ambasador al Elveției la București și-a început mandatul în România în luna iunie a anului 2019.

Grupul Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor Francofone din România (GADIF) reunește mai multe state reprezentate precum: Albania, Argentina, Armenia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Canada, Cipru, Republica Democrată Congo, Coreea de Sud, Croația, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Franța, Georgia, Grecia, Ungaria, Irlanda, Letonia, Liban, Lituania, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maroc, Mexic, Republica Moldova, Monaco, Muntenegru, Polonia, Qatar, Republica Cehă, Serbia, Slovacia, Slovenia, Elveția, Thailanda, Tunisia, Ucraina, Uruguay, Vietnam și Federația Valonia-Bruxelles.

Grupul Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor Francofone din România (GADIF) a fost înființat în 2013 și face parte dintr-o rețea globală de grupuri la nivel ambasadorial din întreaga lume - Grupul Ambasadorilor Francofoni (GAF), potrivit MAE. La București, GADIF reunește șefii de misiune ai statelor/entităților membre, asociate și observatoare ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), acreditați în România.

MAE participă la reuniunile și la proiectele GADIF. De asemenea, Biroul Regional al OIF pentru Europa Centrală și de Est (OIF-BRECO) și Direcția Regională a Agenției Universitare a Francofoniei (AUF-ECO) sunt asociate la reuniunile grupului.

România este membru în mișcarea francofonă din anul 1993, a organizat Sommetul Francofoniei în 2006, Conferința Francofonă a Femeilor Antreprenor în 2017, este unul dintre cei mai activi membri ai OIF și găzduiește importante instituții regionale francofone: OIF-BRECO și AUF-ECO. GADIF este unul dintre partenerii MAE în demersurile de promovare a valorilor Francofoniei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel