Armenia și Azerbaidjanul au convenit să nu recurgă la forţă. Putin a media acordul dintre cele dou[ state

Liderii Armeniei şi Azerbaidjanului au convenit să nu folosească forţa şi să respecte acordurile anterioare.

În urma documentului semnat luni, la summit-ul trilateral din stațiunea rusă Soci, liderii Armeniei şi Azerbaidjanului au convenit să nu folosească forţa şi să respecte acordurile anterioare ce au avut ca obiectiv încetarea luptelor dintre cele două state vecinei.

"În opinia noastră comună, aceasta a fost o întâlnire foarte utilă. În opinia mea, a creat o atmosferă foarte bună pentru viitoare posibile acorduri asupra unor probleme fundamentale", a spus Putin într-o declarație după încheierea întâlnirii, scrie Dailysabah.

Azerbaidjanul are încredere în rolul Rusiei în normalizarea relațiilor cu Armenia, a declarat luni președintele Ilham Aliyev înaintea unei întâlniri trilaterale cu liderii ruși și armeni la Soci. „Contăm pe rolul activ suplimentar al Rusiei în normalizarea relațiilor armeano-azerbaidjane”, a spus Aliyev.

Putin a subliniat că partidele nu pot cădea de acord asupra a tot ceea ce privește Karabakh, adăugând că unele părți trebuiau eliminate din text „elaborat anterior la nivel de specialiști”.

El a spus mai târziu că Moscova va face totul pentru un acord final între Armenia și Azerbaidjan.

„Federația Rusă rămâne în contact cu Armenia și Azerbaidjan pentru a continua dialogul și a pune capăt conflictului din această regiune”, a menționat Putin.

Anterior, Putin a purtat discuții bilaterale cu premierul armean Nikol Pashinian, unde a subliniat că asigurarea păcii și stabilității în Karabakh este „cel mai important lucru”.

Discuţiile dintre cei doi lideri au fost mediate de Vladimir Putin. Aproape 300 de persoane din cele două ţări au fost ucise în urma ciocnirilor din luna septembrie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel