Armenia anunţă 'lupte grele' în disputata regiune Nagorno-Karabah

Eduard Pascu |
Data publicării:

Trupele terestre azere au lansat un nou atac la scară largă asupra disputatei regiuni Nagorno-Karabah, potrivit Ministerului Apărării armean, care a vorbit despre "lupte grele", informează sâmbătă dpa.

Trupele azere au avansat asupra regiunii, deţinută de creştini armeni separatişti, atât din nord, cât şi din sud, a precizat ministerul, care a adăugat că trei avioane de vânătoare azere au fost doborâte. Nu a fost posibilă verificarea imediată a informaţiilor din surse independente.

Puterile mondiale au cerut încetarea focului între Azerbaidjan şi Armenia de duminică, când luptele pentru regiune, care este oficial parte a Azerbaidjanului predominant musulman, au erupt din nou. Sursele armene au anunţat numărul morţilor în luptele din regiune, unde locuiesc aproximativ 145.000 de oameni, la peste 200, în timp ce Azerbaidjanul a declarat cel mai recent că 19 civili au fost ucişi şi 60 răniţi, transmite Agerpres.

Armenia declară că Azerbaidjanul a adus noi trupe în zona de conflict, ceea ce guvernul de la Baku nu a confirmat.

Azerbaidjanul şi Armenia au purtat anterior un război pentru Nagorno-Karabah la sfârşitul anilor 1980 şi începutul anilor 1990, în timp ce treceau la tranziţie devenind ţări independente pe fondul prăbuşirii Uniunii Sovietice.

Războiul, care s-a încheiat cu un tratat de pace fragil în 1994, se estimează că a luat viaţa a zeci de mii de oameni, inclusiv peste o mie de civili.

Citește și: Franţa: Conflictul din Nagorno-Karabah ar putea deveni 'internaţional'

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel