Arme nord-coreene Vs. hrană și tehnologie rusească. Trenul blindat al lui Kim a plecat spre Rusia. Putin e deja la Vladivostok

Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord, va efectua o vizită oficială în Rusia la invitația președintelui Vladimir Putin, au anunțat luni cele două guverne, o întâlnire rară despre care oficialii occidentali avertizează că ar putea întări efortul de război al Moscovei în Ucraina.

Kremlinul a confirmat că liderul nord-coreean va „face o vizită oficială în Federația Rusă în zilele următoare”, în timp ce Agenția de presă centrală coreeană oficială din Coreea de Nord a confirmat vizita, dar nu a oferit alte detalii, scrie Reuters.

O întâlnire între dictatorul rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong Un ar putea avea loc miercuri, 13 septembrie. Trenul blindat de lux al dictatorului nord-coreean a plecat deja în călătoria de 1.100 de km spre Vladivostok, relatează publicația sud-coreeană Donga.

Potrivit agenției de știri de stat ruse TASS, președintele rus Vladimir Putin a sosit deja la Vladivostok pentru a participa la Forumul Economic de Est. El va sta în acest oraș două zile.

Un oficial al guvernului sud-coreean a confirmat că trenul blindat personal al lui Kim se deplasează încet spre zona de frontieră de nord-est, adică către granița comună cu Rusia. Potrivit oficialului menționat, Kim ar putea avea o întâlnire cu Putin miercuri, 13 septembrie. 

Potrivit informațiilor sud-coreene, trenul a părăsit Phenianul în după-amiaza zilei de 10 septembrie și urmează să treacă granița la primele ore ale zilei de marți, 12 septembrie.

Kim călătorește cu un tren special, cu vagoanele sale de culoare verde măsliniu, despre care se spune că sunt blindate și echipate cu sisteme de comunicații.

 

Întâlnirea dintre Putin și Kim Jong Un 

 

Zilele trecute, The New York Times a aflat că liderul RPDC intenționează să vină la Vladivostok în perioada 10-13 septembrie pentru a se întâlni cu Vladimir Putin. 

Kremlinul a refuzat să comenteze  despre detaliile vizitei lui Kim în Rusia, deși a confirmat că Putin va vizita Vladivostok în această săptămână. De asemenea, autoritățile din RPDC țin suspansul și nu anunță nimic în plus despre ce va cuprinde vizita liderului suprem .

Potrivit analiștilor, în timpul acestei întâlniri, dacă va avea loc, Putin îi va cere lui Kim muniție de artilerie de calibru sovietic.

Oficialii americani au spus că cei doi vor discuta despre posibile acorduri de arme pentru a ajuta războiul Rusiei în Ucraina, iar, la schimb, Moscova va oferi Coreei de Nord un colac de salvare economic și politic atât de necesar Phenianului.

Se crede că Coreea de Nord are un stoc mare de muniție de artilerie care ar fi compatibilă cu armele rusești și ar putea ajuta la completarea proviziilor utilizate rapid pe frontul ucrainean.

”Domnul Kim ar dori tehnologie avansată pentru sateliți și pentru submarine cu propulsie nucleară, precum și ajutor alimentar”, remarcă și NYT.

Coreea de Nord este una dintre puținele țări care a sprijinit în mod deschis Rusia de la invazia Ucrainei de anul trecut, iar Putin s-a angajat săptămâna trecută să „extinde relațiile bilaterale în toate privințele într-un mod planificat”.

Ultima călătorie în străinătate a lui Kim în 2019 a fost tot la Vladivostok pentru primul său summit cu Putin după prăbușirea discuțiilor de dezarmare nucleară ale Coreei de Nord cu fostul președinte american Donald Trump.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel