Armatele lui Prigojin și Kadîrov au fost create pentru a suprima potențialele revolte din Rusia. ”Scheletul Wagner sunt foștii luptători ai forțelor speciale”

Inițial, armatele „bucătarului lui Putin” Evgheni Prigojin și ale șefului Ceceniei, Ramzan Kadîrov, au fost create pentru a suprima potențialele revolte din Rusia.

Deși scopul lor inițial a fost unul de represiune internă, Kremlinul a folosit din ce în ce mai des ”Kadîroviții” și ”Wagnerienii” în misiuni militare din afara Rusiei, totul culminând cu invazia împotriva Ucrainei.

Portretizarea Kadîroviților ca fiind on grup de forțe cu oameni „bine antrenați și curajoși” se adresează în primul rând publicului rus.

Armatele „bucătarului lui Putin” Prigojin și liderului cecen Kadîrov au fost create cu scopul de a suprima potențialele revolte din Rusia, a declarat Andrii Cerniak, un oficial al GUR - Direcția de Informații a Armatei ucrainene, într-un interviu pentru RBC - Ucraina.

Cerniak explică faptul că, ulterior, Kremlinul le-a adaptat destinația și a început să le folosească în timpul războiului împotriva Ucrainei.

„Prigojin și Kadîrov sunt oameni care, pentru a păstra puterea lui Putin, au dreptul să-și creeze propriile armate. Aceste armate au fost create în primul rând pentru a suprima orice potențiale revolte în interiorul Rusiei”, a explicat Andrii Cerniak.

 

Militari proveniți din forțele speciale

 

Oficialul GUR arată că scheletul, comanda trupelor de mercenari Wagner o reprezintă foștii luptători ai forțelor speciale ruse.

”Sunt profesioniști în sensul planificării operațiunilor. Dar acei condamnați mobilizați care se află sub comanda lor, având în vedere lipsa pregătirii și motivației adecvate, nu pot desfășura efectiv nici acțiuni ofensive, nici defensive”, a explicat reprezentantul serviciilor de informații militare din Ucraina.

Potrivit reprezentantului serviciilor de informații militare din Ucraina, clipurile media cu soldații lui Kadîrov  care sunt „bine pregătiți și curajoși” vizează în primul rând publicul rus.

Astăzi, în războiul pe scară largă împotriva Ucrainei, Kadîroviții sunt folosiți pe front ca „detașamente de blocare” care împiedică soldații mobilizați sau alți soldați să se retragă. În prezent, sarcina principală a armatei lui Kadîrov este de a intimida militarii ruși.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel