Armata Ucrainei nu confirmă „deocmandată” raidul pe malul stâng al Niprului din Herson, controlat de ocupantul rus

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Forțele Armate ale Ucrainei
Foto: Forțele Armate ale Ucrainei

Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei nu confirmă informaţiile referitoare la un raid al armatei ucrainene şi pătrunderea trupelor pe malul stâng al Niprului, în regiunea Herson, în zona controlată de ruşi, scrie Rador care RBC.

Agenţia citează o declaraţie a adjunctul ministrului apărării de la Kiev, Hanna Maliar. "Forţele Armate şi Statul Major General nu confirmă această informaţie, deocamdată. Facem apel pentru a nu ştiu câta oară la încredere doar în surse oficiale" - a afirmat Maliar.

Anterior, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), citând bloggeri militari ruşi, a raportat o debarcare a forţelor ucrainene pe malul estic al Niprului, lângă satul Kozaci Laheri.

Aşa-numiţii corespondenţi militari ruşi ar fi susţinut că soldaţii ucraineni au spart apărarea rusă şi au pătruns circa 800 de metri pe teritoriul controlat de invadatori.

Potrivit "corespondenţilor militari" ai Kremlinului, comandamentul rus a redistribuit un "grup pregătit" de paraşutişti din zona localităţii Kozaci Laheri în regiunea Zaporijjia şi i-a înlocuit cu luptători mobilizaţi recent, ceea ce a slăbit linia de apărare a ruşilor în zona respectivă.

La sfârşitul zilei de marţi, "blogerii militari" ruşi au transmis deja că Forţele de Apărare ale Ucrainei au părăsit malul stâng al Niprului, iar ISW a evaluat operaţiunea ucrainenilor drept un "raid limitat".

RBC aminteşte că, pe 7 august, comentând informaţiile potrivit cărora ofiţeri ucraineni de informaţii au efectuat recent operaţiuni de succes pe malul stâng al Niprului, în timpul cărora au reuşit să distrugă o unitate de rachete rusă, viceministrul apărării de la Kiev, Hanna Maliar, a făcut următoarea declaraţie: "A fost trasată o sarcină şi ea a fost îndeplinită". Maliar nu a dezvăluit detalii suplimentare.

Pe de altă parte, miercuri dimineaţă, televiziunea ucraineană 24 Kanal a transmis că, potrivit Nataliei Humeniuk, şefa Centrului Comun de presă al Forţelor de Apărare din sudul Ucrainei, militarii ucraineni din regiunea sudică Herson "au făcut noi paşi pe malul stâng al Niprului", în zona aflată sub ocupaţia trupelor ruse.

"Au fost efectuate anumite raiduri, iar lupta contrabaterie continuă. Această operaţiune este foarte complicată", a subliniat Humeniuk, refuzând să ofere alte detalii despre operaţiunile ucrainenilor pe malul stâng al Niprului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel