Armata ucraineană vine cu precizări: Astăzi nu a fost doborât niciun Su-35 rusesc. Avionul fusese raportat anterior ca distrus de sistemul NASAMS

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Su-35, sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Su-35, sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Forțele Armate ucrainene au negat informațiile potrivit cărora un avion de luptă rusesc Su-35 ar fi fost doborât, anterior fiind raportat că aeronava fusese eliminată cu ajutorul sistemului de rachete antiaeriene NASAMS.

Serviciul de presă al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei a ieșit în această după-amiază cu clarificări, după ce, câteva ore mai devreme, SPRAVDI - structura guvernamentală de comunicare strategică a Ucrainei a fost victima unei intoxicări.

Astfel, într-un mesaj postat în dimineața zilei de 19 noiembrie, pe Facebook și pe Telegram, Centrul de Comunicare Strategică raporta că Forțele Armate ale Ucrainei au doborât un avion rusesc Su-35 în zona Bahmut, cu ajutorul complexului norvegian NASAMS. Potrivit informațiilor SPRAVDI, pilotul s-a ejectat, dar nu a supraviețuit.

Câteva ore mai târziu, Forțele Armate ucrainene au dezmințit informația, care s-a răspândit cu mare rapiditate pe rețelele sociale.

Informațiile care se răspândesc în rețelele de socializare despre doborârea Su-35 rusesc de către sistemul ucrainean de apărare aeriană NASAMS nu sunt adevărate! ", spune mesajul Forțelor armate, preluat și de Centrul de Comunicare Strategică.

Captură de ecran: Rectificarea făcută de Centrul de Comunicare Strategică

La începutul lunii noiembrie, sistemele de rachete antiaeriene NASAMS au ajuns în Ucraina și sunt folosite de unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Sistemul NASAMS

Trebuie spus că sistemele antiaeriene americane NASAMS pe care le utilizează ucrainenii nu au ratat nicio interceptare a rachetelor lansate de ocupantul rus.

Astfel, potrivit șefului Pentagonului, în timpul celui mai masiv atac asupra Ucrainei din 15 noiembrie, sistemele de apărare aeriană NASAMS au interceptat 100% dintre rachetele inamice.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

Video cu presupusa eliminare a aeronavei Su-35, informație care s-a dovdit a fi falsă:

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel