Armata ucraineană solicită mobilizarea a încă o jumătate de milion de oameni. Mobilizarea femeilor, exclusă (Zelenski)

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari ucraineni / Statul major al armatei
Militari ucraineni / Statul major al armatei

Conducerea armatei ucrainene propune mobilizarea a încă 450.000 până la 500.000 de oameni, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de media ucraineană.

Zelenski a vorbit despre nevoile armatei la o conferință de presă pentru a rezuma modul în care s-a descurcat Ucraina în acest an în apărarea împotriva agresiunii ruse.

Totodată, el a declarat că Ucraina va primi, în această iarnă, noi sisteme de apărare aeriană Patriot.

Potrivit lui Zelenski, oficialii guvernamentali vor discuta acum propunerea de a chema la arme încă jumătate de milion de oameni, iar apoi parlamentul va analiza problema.

"Întrebarea este foarte sensibilă. Armata ne-a abordat la nivelul STAVKA (cartierul general în vreme de război) și a solicitat mobilizarea a încă 450-500 de mii de oameni. Acesta este un număr foarte serios”, a menționat Zelenski, răspunzând la o întrebare despre dacă i s-a prezentat deja un plan cuprinzător de mobilizare în Ucraina.

El a precizat că chemarea unui astfel de număr de soldați ar costa 500 de miliarde de grivne (aproximativ 12,2 de miliarde de euro), arată UPravda.

Președintele a clarificat și problema mobilizării femeilor.

”Nu voi semna legea privind mobilizarea femeilor”. „În ceea ce privește scăderea vârstei de recrutare a bărbaților la 25 de ani, dacă se vor prezenta toate argumentele, atunci voi fi de acord cu asta”, a spus șeful statului.

Președintele ucrainean a vorbit deja despre mobilizare, în noiembrie. La vremea respectivă, el a spus că a instruit comandantul șef al armatei Valeri Zalujnîi și ministrul Apărării Rustem Umerov să prezinte un nou plan de mobilizare.

„Acum am nevoie de informații concrete despre ce se va întâmpla cu armata ucraineană de un milion de oameni”, a spus Zelenski marți, adăugând că armata trebuie să abordeze și problema rotației și a demobilizării.

„Acest lucru îi privește în principal pe cei (militarii) din prima linie, conducerea forțelor armate trebuie să ia în considerare moralul soldaților”, a spus el. El a răspuns la plângerile unor ucraineni că oamenii care au luat armele la începutul invaziei ruse din februarie 2022 erau epuizați și că familiile lor ceru rotații mai dese.

Potrivit comandantului forțelor terestre ucrainene Oleksandr Sîrski, armata ucraineană este dezavantajată din punct de vedere al numărului de soldați împotriva forțelor ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel