Armata Ucraineană: Ruşii pregătesc noi lovituri cu rachete din Marea Neagră. Doar 40% dintre rachetele lansate şi-au lovit țintele

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a precizat ieri, într-un comunicat de presă, ca inamicul (n.a. forţele ruse de ocupaţie) au concentrat un grup de nave lângă țărmurile Ucrainei. Acest grup de nave s-ar afla acum într-o stare de pregătire pentru efectuarea unor noi atacuri cu rachete asupra teritoriului Ucrainei.

În plus, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a susţinut tot ieri că inamicul își intensifică activitățile de sabotaj pe rutele convoaielor de transport cu ajutor umanitar și ajutor militar.

Principalele zone în care trupele ruse de ocupaţie avansau în cursul zilei de ieri erau: Krivoi Rog, Nicolaev și Mariupol. 

 

Din 24 februarie, forțele armate ruse au lansat peste 810 rachete asupra Ucrainei

 

Pe 12 martie 2022 un blogul militar din Rusia a publicat un raport al Departamentului de Apărare al SUA (DoD) privind numărul de rachete ruseşti de croazieră lansate – din 24 februarie până în 11 martie 2022 – în timpul "operațiunii militare specială în Ucraina” - sintagmă folosită de propaganda rusă pentru a ocoli utilizarea cuvintelor război şi invazie militară

Conform acestor date, până la data de 11 martie au fost efectuate aproximativ 810 lansări. Astfel: 24 februarie 160 de lansări, 25 februarie - 40, 26 februarie - 50, 27 februarie - 70, 28 februarie - 60, 1 martie 20, 2 martie - 50, 3 martie - 30, 4 martie - 20 martie, 7 martie (și, probabil, 5 și 6 martie, pentru care nu există date) - 125, 8 martie - 45, 9 martie - 40, 10 martie - 65, 11 martie - 35. În total, aproximativ 810 lansări.

După cum precizează analiştii militari ai publicaţiei ucrainene Defense Express, pe blogul militar din Rusia au fost publicate inclusiv informaţii cu timpul rachetelor folosite de forţele militare ruse.

Astfel, ar fi vorba de: 154 de rachete Iskander;  97 de rachete Kalibr; 56 de rachete de croazieră Kh/X (se pare că X-101 și X-555); 21 de rachete Point-U. 

După cum precizează Defense Express, această informaţie a fost ştearsă la scurt timp după blogul militar din Rusia, deoarece scotea în evidenţă un detaliu mai puţin dorit de militarii ruşi şi anume că doar 328 îşi atinseseră ţinta din cele 810 lansate. Unde sunt restul de 482?

Sursa citată precizează că anterior chiar Ministerul ucrainean al Apărării a raportat 328 de atacuri cu rachete ruseşti – numărate fiind cele care şi-au atins ţinta.

Într-adevăr, Forțele Armate Ruse au tras 810 de rachete, dar multe dintre acestea, restul de 482, au căzut în locuri pe care Ministerul ucrainean al Apărării nu le-a identificat până acum – zone de stepa, zone montane, păduri dese, râuri adânci, precum și în Marea Neagră și Marea Azov.

Ceea ce poate însemna că doar 40% dintre rachetele ’’de înaltă precizie” ale Rusiei şi-au atins ţintele.

Dacă această evaluare este corectă, analiştii Defense Express susţin că acest lucru înseamnă ca rachetele ruşilor nu sunt atât de precise cum au susţinut în toţi aceşti ani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel