Armata ucraineană retrage acreditările jurnaliştilor CNN şi SkyNews, care au transmis fără autorizație din Herson

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

O serie de jurnalişti din mass-media străină au rămas fără acreditare din cauza reportajelor fără autorizație, făcute din Hersonul eliberat.

Pe pagina oficială de Facebook a Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a apărut duminică un mesaj că un număr de reprezentanți ai mass-media care au încălcat regulile din zona ostilităților li s-au revocat permisele de muncă, iar legitimațiile de presă care le confereau accesul în zonele de conflict au fost anulate.

„Recent, unii reprezentanți ai mass-media, ignorând interdicțiile și avertismentele existente, au desfășurat activități de informare în orașul Herson, fără acordul comandanților relevanți și al serviciilor de relații publice ale unităților militare, chiar înainte de finalizarea măsurilor de stabilizare. 

Astfel de acțiuni reprezintă o încălcare gravă a cerințelor ordinului comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei nr. 73 din 03.03.2022, precum și a ordinelor relevante ale comandamentului militar".

Statul Major nu a specificat canalele mass-media ai căror jurnaliști au fost lipsiți de acreditare.

Surse „Detektor Media”, citate de Upravda, raportează că cel puțin șase jurnaliști ai echipelor de filmare, inclusiv CNN și SkyNews, au permisele de muncă revocate.

Pravda arată că, alături de canalele media străine, din Hersonul eliberat au transmis și televiziuni ucrainene. Totuși nu se specifică dacă acestea au transmis după ce au obținut aprobarea Statului Major.

Anterior, Nataliia Humeniuk, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului „Sud” a Armatei ucrainene, a anunțat într-o conversație cu „Media Detector” despre intenția de a revoca acreditarea jurnaliștilor CNN și SkyNews.

"Interdicția este valabilă pentru toată lumea” - a fost anunțat pe pagina oficială a Comandamentului "Sud". 

”Acum am informații despre de-acreditarea echipajelor Sky News și CNN. Există și informații despre o televiziune/publicație italiană care a fost și acolo, dar aștept mai multe informații”, a spus Nataliia Humeniuk.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel