Armata ucraineană, pregătită să lanseze o contraofensivă în primăvară: Unul dintre obiectivele sale strategice, ruperea frontului rusesc din sud.

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Generalul Vădim Skibitski, șef adjunct al serviciului de informații militare (GUR) al Ucrainei a precizat într-un interviu acordat DW ca armata ucraineană va fi pregătită să lanseze o contraofensivă în primăvară, iar unul dintre obiectivele sale strategice este de a încerca să rupă frontul rusesc din sud.

 

 

Skibitskyi a declarat că Ucraina va fi pregătită pentru o contraofensivă în primăvară. El a precizat că data exactă a ofensivei depinde de o serie de factori, inclusiv de furnizarea de arme occidentale.

Adjunctul șefului GUR a declarat că unul dintre obiectivele strategice ale ofensivei va fi acela de "a crea o ruptură între Crimeea și Rusia continentală pe frontul sudic al Rusiei".

Skibitski nu exclude posibilitatea ca armata ucraineană să atace depozite militare de pe teritoriul rus, în special în regiunea Belgorod [care se învecinează cu nord-estul Ucrainei - n.r.]. "De acolo vin atacurile [rusești] asupra Ucrainei. Este o amenințare pentru Harkov, de exemplu", a declarat Skibitski.

Scopul contraofensivei "este de a elibera toate teritoriile ocupate ale Ucrainei, inclusiv Crimeea. Ne vom opri doar atunci când vom readuce Ucraina la granițele sale din 1991", a subliniat Skibitski.

Trebuie amintit că Skibitski a declarat anterior că Forțele Armate Ucraiene sunt pregătite pentru orice scenariu în timpul campaniei din primăvară, care, în opinia sa, va fi "extrem de dificilă".

 

Forțele de ocupație rusești își intensifică apărarea în Crimeea

 

Forțele de ocupație rusești construiesc noi fortificații în Crimeea ocupată, pentru a-și întări capacitățile de apărare, precizează Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Statul Major General a raportat că forțele de ocupație rusești își intensifică apărarea în Crimeea; în special, acestea construiesc noi fortificații în peninsulă. Aproximativ 150 de recruți ruși din regiunea Chelyabinsk (Rusia) au fost detașați în Crimeea pentru a îndeplini o serie de sarcini.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel