Armata ucraineană: Mișcări de trupe ruse pentru a ocupa Hersonul și a ataca apoi Nikolaevul, poartă către Odesa

Hartă Ucraina. Sursă foto: U.S. Naval Institute
Hartă Ucraina. Sursă foto: U.S. Naval Institute

Trupele ruse în Ucraina încearcă să ajungă la linia de demarcaţie a regiunii administrative Herson, în sudul ţării, pentru a crea condiţiile care să-i permită luarea cu asalt a oraşelor Mikolaiv (Nikolaev) şi Krivoi Rog (Kryvyi Rih), potrivit unui nou raport al înaltului comandament al armatei ucrainene privind evoluţiile de pe front, în cea de 67-a zi a invaziei ruse în Ucraina, informează Agerpres, care citează EFE.

Armata rusă ia măsuri pentru a-şi consolida potenţialul de atac şi a accelera ritmul ofensivei sale, transferă arme şi echipamente militare pe calea ferată din alte zone ale ţării, conform raportului citat.

De asemenea, comandamentul ucrainean semnalează că "unele unităţi ale armatei belaruse acoperă frontiera în regiunile Brest şi Gomel".

Kievul estimează că există ameninţarea ca "Rusia să lanseze atacuri cu rachete împotriva infrastructurii militare şi civile din toată Ucraina de pe teritoriul Republicii Belarus".

În regiunea Harkov, nord-est, Rusia "efectuează atacuri aeriene şi tiruri de artilerie" şi încearcă "operaţiuni ofensive în direcţia Izium", inclusiv transferul de arme şi persoane mobilizate de pe teritoriile republicilor autoproclamate Doneţk şi Lugansk.

După posibila ocupare a Hersonului, armata ucraineană atenționează că forțele ruse de ocupație vor ataca Nikolaevul, poartă către Odesa.

 

Atacuri aeriene și de artilerie ale ocupantului rus din Donețk



Atacurile aeriene ruseşti şi tirurile de artilerie continuă asupra aşa-numitelor "linii de contact" din regiunea Doneţk, care separă zonele proruse ale regiunii de cele care se află în mâinile ucrainenilor.

Numai în regiunile Doneţk şi Lugansk, nouă atacuri inamice au fost respins în ultimele 24 de ore, fiind distruse opt tancuri, un sistem de artilerie, 24 vehicule blindate de luptă, un vehicul special şi cinci maşini (inclusiv două camioane cisternă pentru combustibil), afirmă armata ucraineană.

Potrivit ultimului buletin al Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) din SUA, trupele ruse din Herson încearcă să-şi îmbunătăţească poziţiile tactice şi se regrupează pentru a relua ofensiva şi a captura graniţele administrative ale regiunii.

Ruşii, potrivit acestuia, chiar dacă desfăşoară mai multe forţe spre Izium, "pare puţin probabil că vor fi capabili de noi progrese".

"Pare din ce în ce mai puţin probabil ca forţele ruse să obţină succese majore în estul Ucrainei şi este posibil ca forţele ucrainene să poată efectua contraatacuri mai ample în zilele următoare", apreciază ISW. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel