Un hotel din Melitopol folosit de combatanții Wagner, lovit cu HIMARS. ”Dacă Melitopol cade, întreaga linie de apărare până la Herson se prăbuşeşte”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata ucraineană a atacat sâmbătă seara oraşul ocupat Melitopol din sud-estul ţării, au indicat autorităţi instalate de Rusia şi oficiali ucraineni în exil ai localităţii cu poziţie strategică, transmite Reuters.

Ucraina a atacat o cazarmă din orașul Melitopol ocupat de ruși, unele surse ucrainene susținând că au fost neutralizați zeci de combatanți ruși.

Autorităţile pro-Moscova au transmis că un atac cu rachete a ucis două persoane şi a rănit alte zece.

Potrivit martorilor, s-au auzit 10 explozii, deși unele dintre acestea ar fi putut fi de la sisteme antiaeriene rusești. 

Imagini video postate pe rețelele de socializare au arătat ceea ce se pare a fi o cazarmă rusească în orașul de sud, cuprinsă de un incendiu puternic, unii susținând că site-ul era folosit de grupul de mercenari Wagner. 

Este vorba de o fostă stațiune și complex hotelier, iar majoritatea victimelor se aflau la sala de mese, când acesta a fost lovit de rachete HIMARS.

''Sistemele de apărare antiaeriană au distrus două rachete, patru şi-au atins ţintele'', a scris pe Telegram guvernatorul numit de Moscova în partea anexată a regiunii Zaporojie, Evgheni Baliţki.

Primarul exilat, Ivan Fedorov, a scris tot pe Telegram că atacul a lovit o biserică pe care ruşii o transformaseră în loc de întrunire.

 

”Dacă Melitopol cade, întreaga linie de apărare până la Herson se prăbuşeşte”

 

Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a spus că Melitopol, un centru major industrial şi de transport ocupat de Rusia din martie, este crucial pentru apărarea sudului. ''Toată logistica ce leagă forţele ruse în partea estică a regiunii Herson şi spre graniţa rusă în apropiere de Mariupol trece prin el'', a afirmat Arestovici într-un interviu video pe social media.

''Dacă Melitopol cade, întreaga linie de apărare până la Herson se prăbuşeşte. Forţele ucrainene câştigă o rută directă spre Crimeea'', a adăugat el. 

Vladimir Rogov, un alt oficial instalat de Moscova în partea anexată a regiunii Zaporojie, a transmis că un mare incendiu cauzat de lovituri a cuprins centru recreativ. El a postat un video cu o structură în flăcări.

Lansatoarele multiple de rachete HIMARS au fost printre cele mai eficiente arme ale Ucrainei în acest război, trăgând focuri de precizie asupra a sute de ţinte, inclusiv posturi de comandă ruseşti.

Reuters menţionează că nu a putut verifica în mod independent informaţiile despre atacuri sau victime.

Vineri, Statele Unite au anunţat că vor trimite ajutor suplimentar Kievului pentru a întări apărarea antiaeriană, mai ales împotriva dronelor.

Aproximativ 1,5 milioane de oameni din Odesa au rămas fără electricitate

 

Peste 1,5 milioane de oameni din orașul Odesa, din sudul Ucrainei, au rămas fără curent după atacurile rusești cu drone asupra infrastructurii de producere a energiei, a declarat sâmbătă președintele Volodimir Zelenski într-o adresare video.

Toată infrastructura necritică din portul ucrainean Odesa a rămas fără curent după ce Rusia a lovit două instalații energetice cu drone iraniene, au declarat sâmbătă oficialii, adăugând că remedierea daunelor ar putea dura luni de zile.

Din octombrie, Moscova vizează infrastructura energetică a Ucrainei în valuri de atacuri masive cu rachete și drone, iar Kievul a recunoscut vineri că fiecare centrală termică și hidroelectrică din țară a fost avariată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel