Armata ucraineană a avansat lângă Bahmut și în sud. Ofensiva continuă pe cel puțin trei sectoare ale liniei frontului

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțele Armate ale Ucrainei, facebook
Forțele Armate ale Ucrainei, facebook

Forțele Armate ale Ucrainei au avansat semnificativ pe frontul de sud și în direcția Bahmut. În prezent, lupte active au loc în mai multe zone în direcția Melitopol și Berdiansk, a declarat ministrul adjunct al apărării al Ucrainei, Hanna Maliar.

Forțele ucrainene spun că au recuperat teritorii importante de la începerea contraofensivei. În sud, au avansat 192 de km pătrați, iar în ultima săptămână avansul fiind de peste 12 km pătrați. în zona Bahmut, avansul este de 35 de km pătrați, din care 4 km pătrați au fost returnați în ultima săptămână.

Dar toate astea vin cu un cost mare, așa cum recunoaște și Hanna Maliar, luptele grele continuă și rușii continuă să-și concentreze principalele eforturi pe direcțiile Kupiansk, Lîman, Bahmut, Avdiivka și Marinka.

”Cele mai brutale bătălii continuă în zona Klishchiivka, Andriivka, Kurdiumivka. În direcțiile Avdiivska, Marinska și Shakhtarsk, inamicul și-a concentrat principalele eforturi pe desfășurarea de acțiuni ofensive cu scopul de a stabili controlul deplin asupra așezării de la Mariinka și de a acoperi așezarea Avdiivka, fără succes”, a informat ministrul adjunct.

Potrivit oficialului ucrainean, în timpul săptămânii, în direcția Kupiansk, inamicul a condus activ atacuri cu scopul de a împinge unitățile ucrainene dincolo de linia de bariera râului Oskil. De asemenea, rușii ”au condus acțiuni ofensive fără succes la est de Torske, regiunea Donețk. Luptele continuă”, arată Maliar.

Potrivit analiștilor de la Institutul pentru Studierea Războiului, pe 23 iulie, Forțele Armate ale Ucrainei și-au continuat contraofensiva și au un oarecare succes pe cel puțin trei sectoare ale liniei frontului.

Harta: ISW

În plus, potrivit unor surse ucrainene și ruse, Forțele Armate ale Ucrainei avansează pe flancurile nordice și sudice din zona Bahmut, precum și în regiunea Hromovo.

Forțele ucrainene au făcut unele progrese în zona dintre Donețk și Zaporijia, lângă Staromaiorske (9 km sud de Velyka Novosilka).

Progrese marginale în vestul regiunii Zaporijia, lângă Kamianske, iar surse rusești au susținut că forțele ucrainene au efectuat atacuri la sol suplimentare la sud de Orihiv, lângă Robotine (12 km sud).

Conform calculelor SUA, de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, Forțele Armate ale Ucrainei au eliberat deja aproximativ 50% din terenurile capturate de invadatori din februarie 2022.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel