Armata ucraineană a atacat cu rachete podurile de la granița administrativă dintre Regiunea Herson și Crimeea

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernatorul interimar al Regiunii Herson, Volodimir Saldo, a anunțat, pe 22.06.2023, că podurile de la granița administrativă dintre Regiunea Herson și Crimeea, lângă Chongar, au fost avariate de tiruri de rachete ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

,,Conform unor evaluări preliminare, au fost întrebuințate rachete britanice de tip Storm Shadow. Suprafața drumului a fost deteriorată pe poduri. Nu au fost înregistrate victime”, a scris Saldo pe canalul său de Telegram.

Potrivit precizărilor sale, trecerea mașinilor peste poduri va fi restabilită foarte curând. Comunicațiile dintre Regiunea Herson și Crimeea sunt organizate temporar pe o rută de rezervă.

Informația a fost confirmată și de șeful Crimeii, Serghei Aksionov.

,,În cursul nopții, a fost lovit podul Chongarsky. Nu au fost victime. În prezent, experții examinează tipul de muniție care a fost folosit. De asemenea, serviciile responsabile evaluează starea carosabilului. Posibilitatea de deplasare va fi stabilită într-o oră”, a informat acesta pe canalul său de Telegram.

În ultima perioadă, în nordul Peninsulei Crimeea au funcționat două puncte de control, respectiv la Dzhankoi (în apropierea localității Chongar din Regiunea Herson) și la Armiansk.

Comentariul autorului: Probabil că podurile care leagă Regiunea Herson de Crimeea au fost lovite pentru sprijinirea contraofensivei trupelor ucrainene, aflată în curs de desfășurare de la începutul lunii iunie.

Distrugerea acestora ar perturba asigurarea logistică a forțelor ruse din regiune, care se realizează, în principiu prin Peninsula Crimeea.

După câte se pare, deocamdată, acest lucru nu s-a întâmplat existând rute ocolitoare prin localitatea Armiansk.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel