Armata siriană a preluat controlul deplin asupra orașului Manbij

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata siriană a preluat controlul deplin asupra orașului Manbij și a tuturor orașelor din jur, a declarat, marți, Ministerul rus al Apărării, transmite agenția Tasnim.

Presa siriană de stat a mai spus că trupele armatei au intrat în centrul orașului Manbij din nordul Siriei și au ridicat drapelul național în oraș. Un videoclip lansat de SANA marți dimineață arată mai mulți oameni care s-au adunat în piața principală a orașului și flutură steagurile siriene.

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că poliția militară rusă continuă misiunile de patrulare de-a lungul liniei de comunicare între forțele guvernamentale turce și siriene, informează MBS.

 

"Poliția militară rusă continuă să patruleze frontiera de nord-vest a Manbij pe linia de comunicare între forțele siriene și turce. Cooperarea a fost organizată cu partea turcă", a declarat Ministerul rus al Apărării.

SANA a raportat că unitățile armatei siriene au intrat în Manbij la câteva ore după preluarea controlului asupra Tabqa și a aeroportului său militar, precum și asupra orașului Ain Issa din zona rurală nordică a Raqqa și a unui număr mare de sate și orașe din apropiere.

Duminică, kurzii sirieni au încheiat un acord cu guvernul din Damasc pentru desfășurarea forțelor armate siriene în apropierea graniței de nord, după ce trupele americane au scos din regiune înaintea unei incursiuni turcești.

Vezi și: Rusia îl contrazice pe Erdogan. Ofensiva din Siria nu are acceptul Kremlinului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel