Armata rusă se teme de un atac la Mariupol și instalează „dinți de dragon”. Gen. Ryan: Ocupanții nu trebuie subestimați

Rusia își intensifică eforturile de apărare a teritoriilor ocupate ilegal și construiește obstacole pentru a încetini avansul forțelor ucrainene în locațiile cheie pe care le apără.

Fortificații ale armatei ruse au fost observate inclusiv în jurul orașului devastat Mariupol, a declarat Ministerul Apărării din Marea Britanie.

În evaluarea sa de marți structura de informații a armatei britanice a spus că armata rusă folosește două fabrici din Mariupolul ocupat pentru a produce un număr mare de „dinți de dragon” – blocuri piramidale de beton, concepute pentru a încetini avansarea vehiculelor militare.

Producerea și amplasarea blocurilor, împreună cu sârma ghimpată și amplasarea de mine sunt cel mai recent indiciu al modului în care forțele ruse trec la un război defensiv pe toată linia frontului, nu doar pe frontul sudic din Herson.

Foto: ISW

„Dinții de dragon au fost instalați probabil între Mariupol și satul Nikolske; de asemenea, din nordul Mariupol până în satul Starii Krym. Mariupol face parte din „podul de uscat” al Rusiei din Rusia în Crimeea, o linie logistică cheie de comunicare. Dinții de dragon au fost trimiși suplimentar pentru pregătirea fortificațiilor defensive în Zaporijjia și Herson”, se arată în evaluarea serviciilor de informații.

Institutul pentru Studiul Războiului a remarcat, de asemenea, eforturile continue ale Rusiei de a-și îmbunătăți apărarea în sud. „Imaginile din satelit geolocalizate din 29 octombrie, 3 noiembrie și 4 noiembrie arată liniile defensive rusești în Kakhovka, la 43 de mile (70 km) est de orașul Herson, Hola Prystan, la 5 mile sud-vest de orașul Herson și Ivanivka, la 37 de mile sud-vest. al orașului Herson – toate se află pe malul de est al râului Nipru”, se spune în raportul ISW.

Folosite de obicei împreună cu caracteristicile naturale, barierele cu obstacole sunt folosite pentru a încetini și a bloca forțele inamice care se apropie și pentru a le redirecționa către locații în care pot fi angajate.

Generalul australian în retragere Mick Ryan a spus că eforturile tot mai mari ale Rusiei de a pune obstacole ar putea reflecta atât nevoile militare, cât și cele politice interne.

”Rușii probabil cred că pot înlocui antrenamentul (trupelor mobilizate recent n.r) cu obstacolele fizice pe câmpul de luptă”, a scris el pe Twitter.

Generalul este de părere că în spatele acestor operațiuni defensive se află o decizie politică. Kremlinul dorește să arate opiniei publice de acasă că poate să mențină controlul în aceste regiuni pe care abia le-a încorporat în Federația Rusă. ”Putin este disperat să primească și vești bune din Ucraina”, spune generalul, care avertizează că ocupanții ruși nu trebuie subestimați.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel