Armata rusă își va intensifica acțiunile ofensive în Ucraina, după victoria așteptată a președintelui Putin la alegerile din luna martie 2024

Ionel Copcea |
Data publicării:
Armata rusă / ministerul apărării
Armata rusă / ministerul apărării

Canalul american de televiziune CNN a informat, pe 04.12.2023, că Forțele Armate ale Federației Ruse ar putea lansa o ofensivă majoră în Ucraina, după victoria așteptată a actualului președinte rus, Vladimir Putin, la alegerile prezidențiale programate pentru luna martie 2024.

Potrivit previziunilor presei americane, acțiunile ofensive ale trupelor ruse se vor intensifica în primăvara anului 2024. Cu toate acestea, statele occidentale continuă să spere la o rezistență puternică din partea armatei ucrainene, care va avea avantajul trecerii în defensivă.

“Această ofensivă se va confrunta, probabil, cu o rezistență puternică din partea Forțelor Armate ale Ucrainei”, au menționat și reporterii CNN.

Presa rusă, care a preluat informațiile făcute publice de canalul de televiziune american, a semnalat faptul că mass-media occidentală a început să vorbească despre trecerea la apărare a Forțelor Armate ale Ucrainei, deși, nu cu mult timp în urmă, a promovat un punct de vedere potrivit căruia contraofensiva armatei ucrainene va aduce Kievul mai aproape de obținerea controlului asupra Peninsulei Crimeea. După cum s-a dovedit însă, aceste previziuni ale analiștilor occidentali s-au dovedit a fi nerealiste.

Pe de altă parte, jurnaliștii ruși atrag atenția asupra faptului că trupele rusești au lansat deja o ofensivă activă pe frontul din Ucraina, fără să mai aștepte alegerile prezidențiale din luna martie 2024. Astfel, în ultimele zile, armata rusă a înregistrat progrese semnificative în mai multe zone ale frontului din Ucraina. În același timp, armata ucraineană a fost forțată să se apere, iar însuși președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și-a schimbat semnificativ retorica.

În plus, asistența militară și financiară din Occident a fost redusă semnificativ, ceea ce ar putea duce la un fiasco complet al regimului de la Kiev, susține presa rusă. Dacă aceste evoluții vor continua, atunci, în curând, Forțele Armate ale Ucrainei vor pierde oportunitatea de a rezista armatei ruse din cauza lipsei de muniție, arme și bani pentru plata personalului militar.

Comentariul autorului: Cu toate că presa rusă susține că trupele rusești desfășoară deja acțiuni ofensive pe frontul din Ucraina, trebuie precizat faptul că acestea au încă o amploare destul de redusă. Însuși ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a vorbit în ultimele zile despre faptul că militarii implicați în invazia din Ucraina continuă să se afle într-o poziție de “apărare activă”.

Pe de altă parte, evoluțiile preconizate de CNN corespund realității și coincid cu aprecierile făcute de specialiștii militari ruși. Aceștia din urmă au apreciat că Forțele Armate ale Federației Ruse nu vor fi capabile să declanșeze o ofensivă de proporții în Ucraina mai devreme de primăvara anului 2024. Armata rusă are încă nevoie de timp pentru a atinge nivelul necesar în ceea ce privește completarea efectivelor și dotarea unităților cu tehnică militară. În plus, situația meteorologică de pe timpul iernii ar complica desfășurarea unor acțiuni care să implice manevre de amploare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel