Rusia a transformat Crimeea într-o fortăreață. Rețele complexe de tranșee și baricade, construite de ruși în peninsulă (WP)

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Fortificații ridicate de ruși în Crimeea. Foto: GUR
Fortificații ridicate de ruși în Crimeea. Foto: GUR

Rusia și-a întărit semnificativ poziția la granița Crimeei cu Ucraina continentală. Maxar a lansat noi imagini din satelit ale Crimeei care arată rețeaua complexă de tranșee din peninsula Crimeea ocupată ilegal de Rusia încă din 2014. Armata rusă a construit zeci de structuri de apărare, care se întind pe kilometri, scrie Washington Post. Publicația adaugă că toate aceste fortificații arată teama Rusiei de a pierde Crimeea.

Crimeea poate fi considerată acum „unul dintre cele mai fortificate” teritorii din zona de război.

Rusia continuă să pregătească Crimeea anexată ilegal pentru o contraofensivă ucraineană. În doar câteva săptămâni, ocupanții au construit o întreagă rețea de tranșee și garduri pe peninsulă, subliniază WP.

Autorii analizei din WP notează că armata rusă folosește la săpatul tranșeelor un echipament militar, BTM-3, din epoca sovietică, care este capabil să sape tranșee cu o viteză de 80 m pe oră, chiar și atunci când solul este înghețat. În plus, scrie ziarul, așa-zisa conducere a Crimeei a implicat muncitori locali în săparea de tranșee pe coastă pentru 90 de dolari pe zi.

 

Fortificații în zonele strategice, dar nu numai

 

Construcțiile au început să apară în toată peninsula, dar par să fie concentrate de-a lungul zonei de coastă. Fortificațiile au fost construite în așteptarea ofensivei de primăvară a forțelor ucrainene, scrie WP.

WP scrie că rușii au construit fortificații în special în partea nordică a peninsulei Crimeea, în zonele Medvedivka, Vitino, dar și în alte zone strategice ale Crimeei.

De asemenea, în estul Crimeei, o fotografie a satului Vitino din districtul Saak din Crimeea, făcută pe 27 februarie, arată un țărm gol.

Deja pe 12 martie, în apropierea mării a apărut o linie de tranșee. Una dintre pozele realizate în apropiere de Vitino arată și câteva piese de artilerie așezate în tranșee, pe care analiştii și le explică cu greu, din punct de vedere al logicii militare.

De-a lungul coastei Mării Negre, rușii au instalat terasamente antitanc, șanțuri și instalații de artilerie. În fotografia de pe malul lacului Sivash se vede o întreagă rețea de tranșee, a căror lungime în unele cazuri depășește 900 de metri. Există și trei rânduri de „dinți de dragon” – bariere antitanc din beton sub formă de piramide.

 

Ucraina va recurge la tactici de epuizare

 

În majoritatea cazurilor, structurile de apărare au apărut în apropierea barierelor naturale de apă, precum malul mării sau canale, ceea ce creează obstacole suplimentare în cazul unui atac al Forțelor Armate.

Potrivit directorului programului rus de la Centrul SUA de Analiză Navală, Michael Kofman, este puțin probabil ca Ucraina să decidă să pună mâna pe Crimeea „în sensul clasic”, ci mai degrabă va recurge la tactici de epuizare constantă și de stabilire a controlului focului asupra peninsulei.

„De-a lungul timpului, acest lucru poate face ca situația din Crimeea să fie intolerabilă și, ca urmare, Rusia ar putea fi nevoită să-și negocieze statutul”, a spus Kofman într-un comentariu pentru publicație.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel