Armata rusă încearcă să-și acopere din pierderi: Sisteme modernizate Panțîr de apărare aeriană vor fi trimise pe frontul din Ucraina

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Pantsir-S1 / Dmitriy Fomin, flickr
Pantsir-S1 / Dmitriy Fomin, flickr

După ce a pierdut un număr însemnat de instalații antiaeriene de tip S-300 și S-400, Rusia se vede nevoită să aducă în Ucraina noi sisteme antiaeriene, printre care Panțîr, varianta SM, o versiune modernizată a sistemului cu același nume.

Presa rusă a raportat că o nouă versiune a sistemului de apărare aeriană Panțîr este deja în uz în Ucraina.

Potrivit RIA Novosti, sistemul de apărare aeriană Panțîr-SM modernizat arată o eficiență crescută în comparație cu versiunea de bază Panțîr-S1.

Se presupune că această versiune îmbunătățită oferă o rază de detectare, urmărire și angajare semnificativ mai mare și se spune că poate intercepta mini-drone, rachete de artilerie și ținte balistice de mare viteză.

Foto: În plan apropiat - Sistemul S-400; în plan secund - Sistemul Panțîr / Sursa: ministerul rus al apărării

Panțîr-SM este un sistem de apărare antiaeriană mobil, montat pe camion, fiind înarmat atât cu rachete ghidate sol-aer, cât și cu o pereche de tunuri automate cu două țevi de 30 mm.

Sistemul modernizat Panțîr-SM include un sistem avansat de control al focului cu un radar de ultimă generație pentru detectare și urmărire, în plus față de un complex optic-electronic.

Acesta ar fi capabil să poată identifica ținte mici la distanțe de până la 75 de kilometri și să le doboare la o distanță de până la 40 de km.

Potrivit informațiilor rușilor, o noutate în comparație cu versiunea anterioară sunt rachetele hipersonice ghidate 57E6M-E (zece la număr). Informații de fundal anterioare dezvăluite că aceste rachete ghidate hipersonice oferă o rază de acțiune de două ori mai mare decât modelul anterior Panțîr-S, care avea o rază de acțiune de 20 de kilometri.

Capacitatea sistemului de a detecta și neutraliza ținte a fost, de asemenea, crescută de la 15 la 18 kilometri altitudine.

În plus, pe lângă aceste noi rachete, sistemul modernizat poate folosi rachete integrate pe Panțîr-S, iar ansamblul poate fi configurat în doar cinci minute, cu un timp de reacție de cinci secunde. Versiunea SM a fost prezentată de Moscova în 2019.

Panțîr-SM include radare avansate și sisteme de direcționare care oferă o precizie îmbunătățită de urmărire și capacitatea de a urmări simultan mai multe ținte, mai scriu rușii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel