Armata rusă desfășoară o "armată de rezervă" pentru a trimite forțe suplimentare în sudul Ucrainei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Armata rusă a desfășurat o "armată de rezervă" pentru a permite unităților sale din regiunea Luhansk să se relocheze pentru a "apăra" zona de sud acupata din Ucraina de contraofensiva ucraineană aflata in plina desfasurare.

 

Generalul ucrainean Kirilo Budanov, șeful Direcției Principale de Informații Militare (GUR) din Ucraina, a declarat că armata rusă a desfășurat unități ale "armatei de rezervă" nou create (Armata a 25-a de arme combinate) pentru a permite unităților aflate în prezent pe linia frontului în regiunea Luhansk să se deplaseze lateral pentru a se apăra de o contraofensivă ucraineană în sudul Ucrainei.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) consideră că este puțin probabil ca Armata 25 de arme combinate să fie pregătită de luptă, având în vedere desfășurarea să pripită.

În plus, ISW a raportat că forţele ruse de ocupaţie au fost dezamăgite de eficienta tirurilor de contra-baterie rusești în apropiere de Urozhaine și de-a lungul liniei de front Novomaiorske-Novodonetske-Kermenchik. În plus, trupele ruse care apără zona se află într-o condiție fizică precară și sub stres psihologic.

De asemenea, potrivit ISW, forțele ucrainene și-au continuat ofensiva în apropiere de Bakhmut și în vestul regiunii Zaporojie și au făcut unele progrese la 1 septembrie. Imaginile de geolocalizare arată că forțele ucrainene au făcut progrese minore la nord-vest de Klishchiivka (7 km sud-vest de Bakhmut).

Statul Major General al Ucrainei a raportat că forțele armate ucrainene au înregistrat progrese în zona Novodanylivka-Novopokropivka (5-13 km la sud de Orikhiv) și în partea de vest a regiunii Zaporojie. Cu toate acestea, surse rusești au afirmat că trupele ruse au respins atacurile ucrainene în apropiere de Robotine (la 10 km sud de Orikhiv) și Verbove (la 18 km sud-est de Orikhiv).

 

Crticile aduse cu privire la progresul contraofensivei ucrainene nu sunt utile

 

În același timp, John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, a declarat la 1 septembrie că SUA au observat progrese semnificative ale Ucrainei în "zona Zaporojie" (referindu-se probabil la partea de vest a regiunii Zaporojie) în ultimele 72 de ore și că forțele ucrainene au înregistrat unele progrese în atacarea celei ''de-a două linii de apărare rusă" din sudul Ucrainei. De asemenea, Kirby a declarat că unele critici anonime ale unor oficiali americani cu privire la progresul contraofensivei ucrainene nu sunt utile.

Forțele rusești au desfășurat operațiuni ofensive de-a lungul liniei Kupiansk-Svatove-Kreminna, în apropiere de Bakhmut, de-a lungul liniei Avdiivka-Orașul Donețk, în zona de frontieră dintre Donetsk și regiunea Zaporojie, dar nu au înregistrat succese notabile.

De asemenea, autorităţile ruse de ocupaţie au anunțat la 1 septembrie că a început votarea pentru alegerile regionale rusești organizate în Ucraina ocupată și va continua sub diferite forme până la 10 septembrie. 

Oficialii ruși continuă eforturile de îndoctrinare forțată a tinerilor ucraineni în cultura și identitatea rusă prin integrarea școlilor din Ucraina ocupată în sistemul educațional rusesc.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel