China: Lumea 'nu are nimic de câştigat' dintr-un nou Război Rece

Anca Murgoci |
Data publicării:
refugiați
refugiați

China spune la ONU că lumea 'nu are nimic de câştigat' dintr-un nou Război Rece.

Ambasadorul Chinei al ONU a susţinut că lumea 'nu are nimic de câştigat' dintr-un nou Război Rece, într-un discurs susţinut în cadrul unei sesiuni extraordinare de urgenţă a Adunării Generale a Naţiunilor Unite consacrate invaziei ruse din Ucraina, relatează AFP.

'Războiul Rece este încheiat de mult timp. Mentalitatea de Război Rece bazat pe confruntarea unor blocuri trebuie abandonată', a afirmat Zhang Jun de la tribuna Adunării Generale, dând asigurări că 'toată lumea ar avea de pierdut' dintr-o astfel de revenire.

Rusia este în banca acuzaţilor începând de luni la Adunarea Generală a ONU în cadrul unei 'sesiuni extraordinare de urgenţă' a celor 193 de membri ai acesteia, chemaţi să se poziţioneze în legătură cu invazia rusă din Ucraina, decisă de Vladimir Putin.

China, care a refuzat să condamne Rusia pentru acest act, a îndemnat la detensionare în acest conflict, prin vocea purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe, Wang Wenbin, care a făcut apel la părţi 'să rămâne calme şi să dea dovadă de reţinere pentru a evita o nouă escaldare'.

De la începutul conflictului, diplomaţia chineză a făcut un număr de echilibristică, între apropierea sa politică de Moscova şi poziţia sa tradiţională de apărare a 'suveranităţii şi integrităţii teritoriale' a statelor. Beijingul a refuzat vineri să aprobe rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU de condamnare a agresiunii ruse, însă nici nu a votat împotrivă, alegând să se abţină. Regimul comunist chinez a refuzat să vorbească de 'invazia' rusă şi a spus că 'înţelege' cererile 'rezonabile' ale Rusiei în materie de securitate, reluând la rândul său nemulţumirile faţă de NATO, conform Agerpres.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel