Armata rusă se primenește în Noul An: O nouă mobilizare va începe pe 5 ianuarie - șeful spionajului militar ucrainean

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:

Generalul-maior Kirilo Budanov, șeful Serviciului de Informații (GUR) al Ministerului ucrainean al Apărării, a declarat că la nivelul conducerii Rusiei s-a decis începerea unui nou val de mobilizare în prima jumătate a lunii ianuarie 2023.

Șeful GUR a făcut declarații pe acest subiect într-un interviu acordat BBC News.

Potrivit lui Budanov, rușii se confruntă cu probleme serioase privind recrutarea în unitățile care sunt direct implicate în ostilități.

„Pe baza acestui lucru, ei iau acum în calcul și au luat deja decizia de a începe un alt val de mobilizare din 5 ianuarie... Vor anunța acest lucru pe 5 sau 9 ianuarie – în principiu, asta nu va schimba nimic”, a spus Budanov.

El a adăugat că așa-numita „mobilizare parțială” anunțată în Rusia nu s-a încheiat. Continuă și în prezent.

Primele zvonuri despre un nou val de mobilizare au apărut la începutul lunii decembrie, când unele mass-media ruse au informat că un nou val de mobilizare va începe în Rusia după sărbătorile de Anul Nou, potrivit agenției de știri  Ukrainian News.

Recent, autoritățile ruse au interzis presei să facă vreo mențiune despre mobilizare, chiar dacă aceasta va veni de la oficialități sau autorități ale țării.

Comentariul autorului:

În același interviu, Budanov a mai precizat că frontul este blocat, niciuna dintre părți nereușind să facă manevre prin care să câștige noi teritorii. Mobilizarea parțială este privită de conducerea militară rusă ca un schimbător de joc care, va aduce pe front resurse umane, suficiente pentru a ieși câștigătoare din acest blocaj.

Cu toate acestea, cei 300.000 de militari mobilizați până în prezent nu au produs schimbarea scontată, poate singurul efect favorabil pentru Rusia, fiind încetinirea semnificativă a contraofensivei ucrainene. Noii rezerviști, care vor fi mobilizați începând cu luna ianuarie, nu vor conta calitativ în eventualitatea preconizatei ofensive rusești din primăvara anului viitor, deoarece nu vor avea timp pentru o instruire adecvată. Dar, chiar și pregătiți, aceștia nu dispun pe linia frontului de armamente superioare pentru a depăși forțele ucrainene.

În aceste condiții, se poate aprecia că, de fapt, Rusia este acum interesată de menținerea actualelor poziții și de prelungirea conflictului, mizând pe faptul că Occidentul va obosi în acordarea sprijinului pentru Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel