Rusia a efectuat cel mai puternic atac cu drone kamikaze asupra Ucrainei, lansând peste 50 de Shahed

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Un bărbat a murit la Kiev după un atac "masiv" cu drone ruseşti, din cauza căderii de resturi ale acestor dispozitive asupra capitalei, a anunţat duminică primarul capitalei Ucrainei, Vitali Kliciko, notează AFP. 

În noaptea de sâmbătă spre duminică, Rusia a lansat cel mai masiv atac cu drone kamikaze iraniene asupra Ucrainei: forțele de ocupație au lansat 54 de drone, apărarea aeriană ucraineană a distrus 52 dintre ele.

Dronele au fost lansate din direcția nord – regiunea Briansk și din sud – regiunea Krasnodar.

„Ei atacă în mod tradițional din două direcții - aerodromul Seshcha, regiunea Briansk. De acolo atacă într-un singur grup. Iar din direcția de sud este Teritoriul Krasnodar, coasta de est a Mării Azov. De acolo, ei zboară prin sudul Ucrainei, se dispersează și atacă pe diferite rute. Așa vrea inamicul să ne încurce apărarea antiaeriană”, a spus Yuri Ignat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

Dronele au vizat instalațiile militare și infrastructurile critice ale Ucrainei în regiunile centrale ale țării, în special în regiunea Kiev, se mai arată în mesaj.

"În districtul Solomianskii al capitalei, din cauza căderii de resturi de drone în apropierea unei benzinării, o femeie de 35 de ani a fost internată în spital, iar un bărbat de 41 de ani a murit", a scris Kliciko pe Telegram.

În capitala Ucrainei, alerta aeriană a durat mai bine de cinci ore, au fost mai multe valuri de atacuri.

Primarul a descris noul atac drept "masiv" şi a îndemnat populaţia să rămână la adăpost, avertizând împotriva noilor valuri de drone care lovesc Kievul "din mai multe direcţii deodată".

Administrația militară și civilă a capitalei Kiev a raportat că în noaptea de 28 mai, conform datelor preliminare, atacul a fost executat cu peste 40 de drone.

Ulterior, Forțele Aeriene ucrainene au specificat că Rusia a lansat 54 de drone kamikaze, iar apărarea aeriană ucrainennă a distrus 52 de drone: „În noaptea de 28 mai 2023, inamicul a atacat Ucraina cu drone de atac iraniene „Shahed-136/131” din direcția nord - regiunea Bryansk și sudul - regiunea Krasnodar.

Capitala ucraineană a fost vizată în mod regulat în luna mai. Şeful administraţiei civile şi militare locale, Serhii Popko, a numărat vineri "13 atacuri nocturne" de la începutul lunii. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel