Armata rusă a eșuat să îndeplinească ordinul lui Putin. Forțele ruse au avansat doar 10 kilometri într-o lună în Donbas

Armata rusă invadatoare în Ucraina. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Armata rusă invadatoare în Ucraina. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Trupele ruse au avansat în Donbas cu maximum 10 kilometri, pe parcursul unei luni, anunţă Ministerul Apărării din Regatul Unit.

Ministerul britanic al Apărării a prezentat, în analiza sa zilnică a situaţiei din Ucraina, rezultatele ultimelor 30 de zile de lupte din Donbas.

Potrivit experţilor militari britanici din cadrul Ministerului, citați de Rador, trupele ruse au avansat cu maximum 10 kilometri pe parcursul unei luni, iar acest avans s-a înregistrat pe linia frontului Bahmut.

În restul liniilor frontului, înaintarea unităţilor ruseşti nu a depăşit trei kilometri, în aceeaşi perioadă, ceea ce este probabil mult mai puţin faţă de ceea ce preconiza Rusia.

În ciuda utilizării intense în continuare a artileriei în aceste zone, Rusia nu a fost capabilă să întărească capacitatea de luptă a infanteriei sale pentru a asigura un avans mai substanţial. T

Totodată, Ministerul britanic al Apărării notează că trupele ruse şi-au concentrat eforturile, în ultimele zile, în principal pe consolidarea apărării în sudul Ucrainei, dar, în ciuda acestui fapt, au continuat să atace poziţiile ucrainene din regiunea Doneţk.

 

Putin a dat ordin să fie cucerit întregul Donbas până pe 1 iulie 2022

 

Preşedintele rus Vladimir Putin dat termen armatei ruse să ajungă la graniţele administrative ale regiunii Lugansk la 1 iunie şi la cele ale regiunii Doneţk până la 1 iulie, astfel încât în prima zi a lunii iulie să fie cucerit întregul bazin carbonifer Donbas, în estul Ucrainei, amintește Agerpres, într-un material din perioada respectivă.

În prezent Armata rusă se concentrează acum pe înaintarea în Doneţk, după ce regiunea Lugansk a fost cucerită în totalitate, însă cu pierderi mari.

Înaintarea în Donețk a fost însă blocată de contraofensiva Ucrainei din sud și de tehnica militară occidentală primită de Kiev. Forțele ruse au fost nevoite să mute aproximativ 10.000 de militari din Donbas pentru consolidarea zonei sudice.

Rusia a ocupat până acum peste 20% din teritoriul Ucrainei, în aproape 6 luni de invazie, o cifră importantă, însă departe de așteptările Kremlinului având în vedere numărul uriaș de trupe și tehnică militară angrenate în așa-zisa operațiune militară specială.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel