Armata rusă a desfășurat operațiuni de asalt în sectorul Avdiivka cu sprijinul aviației - Statul Major General al Armatei Ucrainene

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Tanc Leopard aflat în dotarea Forţelor Armate Ucrainene. Sursa Foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine.
Tanc Leopard aflat în dotarea Forţelor Armate Ucrainene. Sursa Foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine.

Trupele ruse de ocupatie au desfășurat acțiuni ofensive nereușite cu sprijinul aviației în apropierea localităților Avdiivka și Pervomaiske din regiunea Donețk. Forțele Armate Ucrainene au respins șapte atacuri ale trupelor ruse, precizeaza Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

,,53 de ciocniri au fost înregistrate pe parcursul zilei. În total, inamicul a provocat 6 lovituri cu rachete și 39 de lovituri aeriene, a efectuat 16 atacuri cu sisteme de rachete cu lansare multiplă asupra pozițiilor trupelor și așezărilor noastre'', precizează militarii ucraineni, potrivit Ukrainska Pravda.

Pe frontul din Kupiansk, militarii ucraineni au respins 12 atacuri rusești în zonele Sinkivka și Ivanivka, regiunea Harkov, și alte 4 atacuri în apropiere de Stelmakhivka și Nadiia, regiunea Luhansk.

Soldații ucraineni au respins trei atacuri rusești pe frontul Bakhmut, în zona Andriivka.

Pe frontul Avdiivka, rușii au desfășurat acțiuni de asalt fără succes, cu sprijinul aviației, în zonele așezărilor Avdiivka și Pervomaiske, regiunea Donețk. Aici, forțele ucrainene au respins șapte atacuri.

De asemenea, 16 atacuri ale forțelor ruse au fost respinse în zona Marinka, regiunea Donețk.  În plus, rușii au încercat să restabilească pozițiile pierdute la vest de Robotine și la vest de Verbove, în Zaporojie, dar nu au avut succes.

În același timp, Forțele Armate ale Ucrainei își continuă operațiunea ofensivă pe frontul de la Melitopol, provocând pierderi de efective și echipamente forțelor de ocupație și epuizând inamicul de-a lungul întregii linii de front.

În ultimele 24 de ore, avioanele Forțelor Aeriene Ucrainene au efectuat mai multe atacuri asupra poziţiilor și echipamentelor trupelor ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel