Armata rusă a atacat cu Shahed toată Ucraina și e abia începutul unei ierni complicate. Un obiectiv militar a fost lovit în vestul țării

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Shahed-136 done kamikaze / captură video
Shahed-136 done kamikaze / captură video

Rusia a lansat o lovitură cu drone în această dimineață, lovind infrastructura cheie din vestul și sudul Ucrainei și distrugând case și clădiri comerciale din Harkiv, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, au declarat oficialii, potrivit Reuters.

Ucraina se pregătește pentru o a doua iarnă de atacuri aeriene rusești asupra sistemului său energetic, despre care avertizează că este mai vulnerabil decât a fost anul trecut, deoarece are mai puține echipamente de rezervă.

Apărarea aeriană a Ucrainei a declarat că a doborât, în noaptea de 3 noiembrie, un număr de 24 de Shahed 136/131 din cele 40 de drone lansate de Rusia, cel mai mare atac cu drone din ultimele săptămâni. Acestea sunt drone „kamikaze” de producție iraniană.

Atacul a afectat Harkiv în nord-est, Odesa și Herson în sud, dar și regiunile Lviv și Ivano-Frankivsk de lângă granița cu Polonia în vest.

O rachetă Kh-59 a fost, de asemenea, doborâtă, au spus forțele aeriene. „Înțelegem că, pe măsură ce se apropie iarna, teroriștii ruși vor încerca să facă mai multe daune. Vom răspunde inamicului”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, adăugând că apărarea aeriană este activă în 10 regiuni.

 

Drone lansate în grupuri mici. O ”instalație militară” ar fi fost lovită

Ivano-Frankivsk / wikipedia

Forțele aeriene au spus că dronele au fost lansate în mai multe valuri în grupuri mici. Alertele aeriene în unele regiuni au durat câteva ore în timpul nopții.

Rușii au lovit cu drone de atac Shahed-136/131 și regiunea Ivano-Frankivsk. Mai exact, a fost lovit și un obiectiv militar situat în regiunea din vestul Ucrainei, așa cum a confirmat și șefa Administrației Militare Regionale Ivano-Frankivsk, Svitlana Onișciuk.

„Inamicul a încercat să atace infrastructura critică și instalațiile militare folosind drone de atac de tip Shahed-136/131. O instalație militară a fost atacată și în regiunea Ivano-Frankivsk. Serviciile relevante au ajuns imediat la fața locului. Incendiu localizat”, a scris ea, fără a raporta consecințele atacului.


Atacul Federației Ruse asupra Ucrainei din 3 noiembrie 

Maksim Kozicki, guvernatorul regiunii Lviv, a declarat că obiectivul de infrastructură critică a fost lovit de cinci ori în timpul atacului asupra regiunii sale, dar nu a clarificat ce pagube au fost cauzate, dar a spus că nu au fost victime.

Oleh Sinehubov, guvernatorul regiunii Harkiv, a declarat că dronele au lovit infrastructura civilă și au provocat incendii în și în jurul orașului Harkiv. El a adăugat că opt persoane, inclusiv doi copii, au cerut ajutor medical din cauza stresului acut. Ministrul de Interne, Ihor Klimenko, a declarat că în timpul atacului de la Harkov au fost avariate opt case particulare, clădiri cu trei etaje, mai multe mașini și un atelier de reparații auto.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel