Armata Română, un exemplu de devotament. Militari români medaliați în teatrul de operații din Bosnia și Herțegovina (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Cpt. Anca Ciornei, Christian Feusthuber - Facebook MApN
Sursă foto: Cpt. Anca Ciornei, Christian Feusthuber - Facebook MApN

În baza militară Camp Butmir din Sarajevo s-a desfășurat ceremonia de medaliere a militarilor participanți la misiunea EUFOR Althea. 

Potrivit unui anunț al MApN, cu acest prilej, camarazilor noștri dislocați în teatrul de operații Bosnia și Herțegovina, începând cu luna octombrie 2020, le-au fost recunoscute meritele și eforturile depuse pentru buna desfășurare a misiunii UE, în sensul asigurării unui mediu de securitate sigur și stabil pe teritoriul bosniac.

Momentul festiv a fost cu atât mai special, întrucât ceremonia internațională de medaliere a fost condusă de către reprezentantul național al Romaniei, locotenent-colonelul Mihai Moga, militar cu experiență vastă și veteran al teatrelor de operații Afganistan, Irak, Kosovo, aflat la cea de-a opta misiune internațională.

Pe timpul evenimentului, comandantul EUFOR, generalul maior Alexander Platzer, a adresat mulțumiri atât militarilor pentru implicarea și contribuția lor la misiune, cât și familiilor acestora și celor dragi, care, în aceste momente greu încercate și cu multe restricții din cauza pandemiei de COVID-19, îi sprijină necondiționat şi îi așteaptă acasă.

La activitate au fost medaliați 105 de militari din 11 state contributoare cu forțe la misiunea EUFOR, în prezența mai multor oficiali din cadrul misiunilor diplomatice de pe teritoriul Bosniei și Herțevoginei.

Invitații speciali români la această ceremonie au fost ministrul-consilier pe probleme politice, consulare şi economice, Cornel Burcea, şi atașatul militar al României la Sarajevo, colonelul Robertino Ciobanu. Evenimentul s-a desfășurat cu respectarea măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii virusului COVID-19, mai precizează sursa citată.

Foto: Cpt. Anca Ciornei, Christian Feusthuber - Facebook MApN

2. Sursă foto... (medalii-bosnia-militar-roman_81861100.jpg)

 

3. Sursă foto... (militari-romani-armata-bosnia_83439700.jpg)

 

4. Sursă foto... (militar-roman-bosnia-medaliat_93963600.jpg)

 

5. Sursă foto... (militar-romani-medaliati-bosnia-ceremonie_67844300.jpg)

 

6. Sursă foto... (militar-romani-medaliati-bosnia-medalie_79243100.jpg)

 

7. Sursă foto... (militar-romani-medaliati-bosnia_94749000.jpg)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel