Armata Națională a primit cea de-a doua tranșă din lotul de echipamente militare donate de SUA. R. Moldova nu dă detalii despre echipamente

Darius Muresan |
Data publicării:
Donație militară a SUA către Republica Moldova, sursă foto: Ministerul Apărării de la Chișinău via ReplicaMedia.md
Donație militară a SUA către Republica Moldova, sursă foto: Ministerul Apărării de la Chișinău via ReplicaMedia.md

Armata Națională a recepționat marți, 14 decembrie, cea de-a doua tranșă din lotul de echipament militar, venit din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii. Lotul primit va fi folosit de militarii Armatei Naționale în cadrul operațiunilor internaționale de menținere a păcii, în scopul sporirii interoperabilității cu alte contingente participante la misiuni, informează un comunicat al instituției.

De menționat că lotul va fi livrat în câteva tranșe până la finele anului curent, fiind distribuit în unitățile militare destinate participării în operațiuni internaționale de menținere a păcii, inclusiv în operațiunea KFOR, unde Republica Moldova participă din 2014, dar și în Operațiunea UNIFIL din Liban, în cadrul căreia militarii noștri urmează să fie detașați începând cu luna august 2022, potrivit portalului ReplicaMedia.md.

Armata Naţională a primit primul lot de echipament militar, în valoare de 5 milioane de dolari SUA, în septembrie anul curent.

Ministerul nu dă detalii privind ce fel de echipament a primit, dar „potrivit ministrului Apărării Anatolie Nosatîi, această acțiune reprezintă o continuate a reformelor sistemice inițiate de Ministerul Apărării în anul 2018 în contextul realizării obiectivului de reformare și modernizare a sectorului de apărare și securitate din Programul de activitate a Guvernului Republicii Moldova în sprijinul eforturilor de dezvoltare a capabilităților militare și creștere a capacității operaționale a Armatei Naționale”.

Cooperarea moldo-americană în domeniul apărării se desfăşoară în baza Memorandumului „Cu privire la colaborarea în domeniul militar dintre Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii”, semnat la 4 decembrie 1995, amintete sursa citată.

CITEȘTE ȘI: SUA au donat Forţelor Aeriene Române o aeronavă de tip C-130 Hercules

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel