Armata Israelului, noi lovituri în Gaza. Tensiunile dintre Israel și Palestina escaladează

Elena Badea / 09 aug 2018 / 19:55

Cel puţin 18 palestinieni au fost răniţi joi în centrul oraşului Gaza în urma unei noi lovituri a armatei israeliene după o pauză de câteva ore, intervenită în cadrul ostilităţilor angajate miercuri seara, a indicat Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza, controlată de mişcarea islamistă Hamas, informează AFP.

Lovitura israeliană a vizat zona din jurul unei clădiri care adăpostea un centru cultural, informează reporterul France Presse la faţa locului.

Anterior, martori palestinieni au comunicat despre alte trei lovituri israeliene în enclavă, posibil ca represalii la tirul cu rachetă ce a vizat mai devreme împrejurimile oraşului israelian Beersheba, situat la aproximativ 40 de kilometri de Fâşia Gaza. Sirenele de avertizare în cazul unui atac cu rachete s-au auzit joi la Beersheba, cel mai mare oraş din sudul Israelului, pentru prima oară din 2014 (anul ultimei incursiuni a Israelului în Fâşia Gaza), a informat Reuters. Potrivit Radio Israel, explozii s-au auzit la periferia oraşului (cu 200.000 de locuitori), acest atac cu rachete intervenind pe fondul escaladării violenţelor la frontiera dintre statul Israel şi militanţii din Gaza.

Mişcarea fundamentalistă Hamas şi aliaţii ei din Fâşia Gaza anunţaseră anterior că vor opri lansarea de rachete declanşată miercuri împotriva Israelului, după o noapte de ostilităţi

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy