Armata Israelului ar fi primit ordin să fie pregătită de un posibil atac al SUA împotriva Iranului

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: USS Ronald Reagan Facebook
Sursă foto: USS Ronald Reagan Facebook

Armata statului Israel ar fi primit ordine să fie pregătită pentru un posibil atac al Statelor Unite ale Americii asupra Iranului.

Armata israeliană a fost avertizată în ultimele săptămâni cu privire la un posibil atac al SUA împotriva Iranului. Cel puțin așa susține publicația Axios.com, care citează oficiali israelieni de rang înalt.

Sursa citată susține că executivul din Israel ar fi ordonat Armatei să fie pregătită pentru un asemenea scenariu nu în baza unor informații venite de la Casa Albă ci în urma unor date venite de la experți israelieni care anticipează „o perioadă foarte sensibilă” până la preluarea mandatului de președintele ales Joe Biden, pe data de 20 ianuarie 2021.

Interesant e că sătpămâna trecută și publicația americană New York Times a scris atunci, citând patru actuali și foști oficiali americani, că președintele în exercițiu Donald Trump şi-ar fi întrebat consilierii despre opţiunea de a ataca Iranul din cauza prezenţei sale nucleare în creştere.

De subliniat că NY Times, publicație ostilă președintelui Trump, afirmă că președintele american ar fi fost descurajat să lanseze un atac împotriva Iranului de către consilierii săi.

Amintim că Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a afirmat în ultimul său raport trimestrial asupra Iranului că stocul de uraniu îmbogăţit al acestei ţări a depăşit 2.400 de kilograme, cu mult peste cele 202.8 kilograme permise în cadrul acordului nuclear din 2015 cu SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania, Rusia şi China.

Regimul de la Teheran a început să ignore prevederile-cheie ale acordului anul trecut, după ce preşedintele Donald Trump a decis ca SUA să părăsească acordul şi a restabilit sancţiuni la adresa Iranului.

Preşedintele ales Joe Biden a promis că va reveni asupra deciziei predecesorului său în privinţa acordului.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel