Armata Israeliană: Peste 3000 de rachete au fost trase de Hamas către Israel. 90% au fost interceptate de Iron Dome

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Iron Dome (Kippat Barzel)
Iron Dome (Kippat Barzel)

Circa 3.000 de rachete au fost lansate în mai puţin de o săptămână din Fâşia Gaza spre teritoriul Israelului, a anunţat duminică Armată Israeliană, care a lovit în replică importante facilitaţi militare ale organizaţiei teroriste Hamas, relatează AFP.

De la începutul, luni seară, al ostilităţilor, "Hamas desfăşoară un atac foarte intens în termeni de cadenţă şi de tir", a declarat generalul Ori Gordin în cadrul unui briefing pentru jurnalişti.

"Peste 1.000 de rachete care urmau să cadă asupra zonelor locuite au fost interceptate" de luni, a afirmat în acelaşi timp ministrul apărării, Benny Gantz, pe Twitter.

Armata a anunţat în cursul dimineţii că a vizat 90 de poziţii ale organizatiei teroriste Hamas şi ale Jihadului islamic, al doilea grup terorist armat din enclavă, în ultimele 24 de ore în Gaza.

Domiciliul lui Yahya Sinwar, şef al biroului politic în acest teritoriu palestinian, a fost vizat de una dintre aceste lovituri israeliene. Nu se ştie dacă el se afla sau nu în casa bombardată de armata israeliană, menţionează AFP, citat de Agerpres.

În Israel, zece persoane, printre care un copil şi un soldat, au fost ucişi de tiruri de rachete din enclava palestiniană.

Acest nou conflict a început în urma unei replici la un baraj de rachete Hamas asupra Israelului, trase în "semn de solidaritate" cu manifestanţii palestinieni şi sutele de palestinieni răniţi în ciocnirile cu poliţia israeliană din Ierusalimul de Est.

Forțele de Apărare a Israelului (IDF) a susținut că peste 90% din atacurile aeriene efectuate de Hamas au fost interceptate  sistemul de apărare Iron Dome.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel